Sorin Blejnar a fost cazat in arestul IPJ Prahova, de la Campina. Circuitul mitei a trecut prin firme fantoma, spun procurorii

2 253

blejnar-agerpresMarți, Sorin Blejnar își va petrece prima noapte în arestul IPJ Prahova, de la Câmpina, după ce a fost ridicat de la Tâncăbești, de un echipaj de poliție. El fusese eliberat după-amiază, pentru că îi expirase mandatul de reținere pe 24 de ore, dar puțin mai târziu magistrații au emis un ordin de arestare preventivă.

Fostul șef al ANAF are posibilitatea să conteste decizia Tribunalului Prahova în următoarele 48 de ore.

El a fost însoțit la Câmpina de o mașină în care se aflau soția sa și avocatul.

Din raport mai rezultă că suma de 13.172.520 lei, reprezentând un procent de 20,46% din valoarea totală achitată de ANAF, în virtutea celor două contracte, a fost redirecționată prin conturile bancare ale unor firme folosite în efectuarea de tranzacții de tip evazionist, în virtutea unor documente fiscale cu un conținut nereal, scopul final al acestor procedee și manopere fiind acela de a retrage sumele de bani în numerar, în acest sens fiind folosit un lanț de societăți comerciale tip fantomă, (…) toate din București, ai căror asociați, de regulă, sunt cetățeni arabi, în anumite cazuri aceștia fiind cooptați în firmă după data redirecționării sau retragerii sumelor de bani în cauză„, se arată în referatul întocmit la DNA Ploiești.

Procurorii au apreciat că faptele pentru care este cercetat Sorin Blejnar sunt grave și se impune ca acesta să fie arestat preventiv.

Pe baza evaluării gravității faptelor, a modului și a circumstanțelor de comitere a acestora (…), a cuantumului sumei acceptate și primite (…), precum și a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia (înalt funcționar al statului la data săvârșirii faptei, cercetat în trecut pentru infracțiuni de evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat, cauze aflate în prezent pe rolul instanțelor de judecată) se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică„, se mai menționează în referat.

CITEȘTE ȘI: DNA Ploiesti l-a retinut pe Sorin Blejnar, fostul sef ANAF. Procurorii il acuza ca a primit 2,8 milioane de euro mita

2 Comentarii
  1. io says

    Ha! Coleg cu prietenul șomeru!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.