Sinaia Forever Ediție Limitată, ediția a XXVI-a, un nou concept o nouă provocare

0 2.399

COMUNICAT PRIMĂRIA SINAIA

În perioada 01 – 03 octombrie, vom avea parte de Carnaval, în “ediție limitată”, dar la fel de valoroasă ca cele de până acum. Anul acesta dorim să aducem participanților  3 zile de veselie și bucurii, 3 zile în care masca să fie un prilej de amuzament dar și de prevenție.

Pentru a respecta regulile de distanțare și protecție sanitară, concertele si celelalte activități vor fi împărțite în 6 zone amplasate în centrul orașului. Astfel, pe b-dul Carol I vom avea puncte de interes în fața hotelului Bulevard, la Primărie, lângă hotelul Montana și esplanada de la intrarea în parcul Dimitrie Ghica. Parcul va deveni un imens loc de joacă interactiv pentru toate vârstele, cu activități distractive,  științifice, istorice și recreative.

În fața Casinoului se vor desfășura recitaluri și demonstrații de dans. 3 zile de excepție, în care ne vom putea bucura de peste 50 activități live și 15 reprezentații de dans și teatru cu statui vivante.

Ca în fiecare an, un moment foarte așteptat este cel al Paradei de deschidere care va începe la ora 19.00 și va traversa centrul orașului. Oficialii și participanții la Festival vor da startul distracției. Teatrul Masca și costumele lor impresionante, Trupa Barbarossa cu ritmurile lor infernale, Crispus – îmblânzitorii focului dar și Compania de dans The Sky vor completa tabloul. După lăsarea întunericului, în fiecare seară, vor fi focuri de artificii, jocuri de lumini și proiecții de lasere.

Respectând tradiția, susținem și în acest an producatorii locali care vor avea un spațiu dedicat lor, pus la dispoziție gratuit de către Primărie, unde vor putea prezenta și comercializa produsele realizate în Sinaia. De asemenea vor exista târguri diverse, de la mâncare și  produse bio sau hand-made, la flori și meșteșugari.

Festivalul este un reper în ceea ce privește buna dispoziție și vă așteptam să descoperiți spiritul de Carnaval la Sinaia Forever!

Date tehnice:

Traficul restricționat: Atât localnicii cât și turiștii, trebuie să știe că în timpul evenimentului accesul auto va fi restricționat pe B-dul Carol I de la intersecția cu B-dul Republicii până la intersecția cu B-dul Ferdinand, dar și pe str. Octavian Goga, de miercuri 29 oct. ora 08.00 până duminică 03 oct. ora 22.00. (Accesul auto se va face pe rute alternative care vor fi semnalizate corespunzător, atât la intrarea cât și la ieșirea din localitate)

De asemenea trebuie evitate zonele unde vor fi amplasate materialele pirotehnice pentru artificii, zone care vor fi împrejmuite și semnalizate corespunzător

În timpul paradei care se va desfășura vineri pe B-dul Carol I, cu începere de la ora 19.00, coloana oficiala va fi însoțită de efective de jandarmi, poliția stațiunii și cea locală, organizatori, iar spectatorii sunt sfătuiți să respecte indicațiile acestora

Toate activitățile se vor desfășura în aer liber!

În spațiile delimitate vor putea participa doar persoanele care:

 • Prezintă certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
 • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
 • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
 • Purtarea măștii rămâne obligatorie chiar dacă spectacolul este în aer liber.

* PE UNDE INTRAȚI ÎN SINAIA ȘI CE STRĂZI VOR FI BLOCATE

În perioada 29 sept. ora 08.00 – 03 oct. ora 23.00 traficul auto va fi restricționat în centrul orașului și str. O Goga integral.

De miercuri 29 sept. traficul auto va fi restricționat pe B-dul. Carol I pe tronsonul cuprins între intersecția cu str. Gării și intersecția cu str. Aosta.

Din data de 30 sept. restricțiile se vor aplica pe Carol I de la intersecția cu b-dul Republicii până la intersecția cu str. Gării.

Pentru perioada mai sus menționată se vor utiliza următoarele rute ocolitoare:

 • Pe sensul de mers București➡️Brașov: Calea București – Calea Prahovei – Calea Brașovului,
  sau
 • Calea București – b-dul Republicii – M. Kogalniceanu – Th. Aman – Cășeriei – Furnica – Mânăstirii – Eroilor – b-dul Carol I – b-dul Ferdinand;
 • Pe sensul de mers Brașov➡️București: Calea Brașovului – Calea Prahovei – Calea București,
  sau
 • B-dul Ferdinand – b-dul Carol I – str. Eroilor – Mânăstirii – Furnica – Cașeriei – Th. Aman – M. Kogalniceanu – b-dul Republicii – Calea București.

Accesul auto în cartiere și la unitățile de cazare, dar și tranzitarea centrului orașului se va face pe rute alternative care vor fi semnalizate corespunzător, atât la intrarea cât și la ieșirea din localitate.

Ziarul de Ploiești

PROGRAMUL OFICIAL (dă click pe poză pentru a vedea mai bine)

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.