Sinaia: Familia prezidentiala, invitata miercuri la Castelul Peles. Principesa Margareta viziteaza Primaria

0 269

Președintele Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen Iohannis, vor participa, miercuri, la dineul oficial care va avea loc la Castelul Peleș din Sinaia, cu ocazia zilei de naștere a principesei Margareta.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, evenimentul va avea loc la ora 19:00, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș, la dineu urmând să ia parte și reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți ai clerului și societății civile.

Conform sursei citate, cu ocazia acestui dineu se marchează și o premieră, în condițiile în care Klaus Iohannis este primul președinte în funcție din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleș, alături de familia regală.

De altfel, Iohannis a fost și primul președinte care a avut o întâlnire cu familia regală înainte de învestirea în funcție.

Cu prilejul evenimentelor organizate la Castelul Peleș, cu ocazia aniversării zilei de naștere a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Alteța Sa va face și o vizită Primăriei orașului Sinaia, care funcționează în același sediu de pe Bulevardul Carol I, de 110 ani.

În luna mai 1905, la inițiativa Regelui Carol I al României, s-au cumpărat vila și terenul în suprafață de 3.500 mp, unde se află și acum administrația stațiunii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.