SGU Ploiesti a participat la „ExpoFlora – Flori la malul Dunarii”

0 228

În perioada 21-24 mai a.c., societatea noastră a participat la cea de-a 20-a ediție a evenimentului „ExpoFlora – Flori la malul Dunării”, găzduit de Grădina Botanică din Galați.

Astfel, personalul societății a amenajat, pe o suprafață de 15 metri pătrați, un tablou floral din aproximativ 700 bucăți plante, printre acestea numărându-se specii precum ageratum -culoare albastru (500 buc) și cineraria maritima – culoare gri (200 buc). De asemenea, s-au utilizat turbă și pietre, ca accesorii, pentru întregirea aranjamentului floral.

Tema aleasă a fost inspirată de un proverb românesc, anume “Apa trece, pietrele rămân”, tabloul floral înfățisând traseul parcurs de un râu, de la izvor pănă la punctul de vărsare al acestuia. Dinamismul scenei ilustrate a fost creat prin speciile florale utilizate, combinarea paletei de culori precum și modul de aranjare a acestora.

La evenimentul respectiv au participat, prin reprezentanți, majoritatea grădinilor botanice din țară, aranjamentul floral realizat de societatea noastră fiind unul dintre cele mai apreciate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.