Senatorul George Marussi explica de ce s-a facut alianta cu PNL, in Prahova
Senatorul George Marussi explica de ce s-a facut alianta cu PNL, in Prahova, și crede că „Protocolul semnat nu a făcut derogare de la principiile USR, ba chiar le-a extins la nivelul dreptei politice”.
Senatorul USR a făcut o analiză a recentului pact politic semnat de forțele de dreapta din județ și aduce mai multe argumente care să justifice decizia.
CITEȘTE ȘI: Iulian Dumitrescu, candidatul Alianței PNL–USR–PLUS pentru șefia CJ Prahova
Iată ce a scris George Marussi:
„Au trecut aproape 4 ani de când USR este prezent în viața politică din România și din Europa și sunt multe voci care încă pun sub semnul întrebării reușitele noastre din acești ani, incontestabile din punctul meu de vedere.
Este greu să explici realitatea celor 9% pe care îi avem astăzi în parlament și care nu asigură posibilitatea de a schimba sistemul. Este greu să explici că am făcut zeci de inițiative și propuneri care au fost sistematic respinse sau blocate în sertarele parlamentului.
Reușita etapei a fost dublată de faptul că am adus oameni noi în politică, oameni care nu s-au compromis, care au adus transparență în activitatea parlamentară și administrația București și care au adus foarte multă consultare publică în prim-planul politicii autohtone. Dar au trecut 4 ani, acum trebuie să trecem la etapa urmatoare.
Am intrat în politică să schimbăm România, dar schimbarea pe termen lung nu se poate face din opozitie.
Există, astăzi, voci care ne critică pentru pasul către alianța PNL USR PLUS la nivelul județului Prahova. Unii critică din convingere și dezamăgire sinceră, dar există și persoane care critică doar din interes electoral sau din rațiuni meschine.
Decizia alianței cu PNL pentru Consiliul Județean Prahova nu a fost simplă, însă a fost susținută de certitudini și argumente greu de ignorat:
– USR PLUS nu avea majoritatea care sa-i asigure accesul la decizie, nu singuri și nu deocamdată. Prin urmare, soluțiile transformate din propuneri în reușite și relevanța politică vor fi condiționate DOAR de realizarea alianțelor politice;
– În condițiile în care alegerile sunt într-un singur tur de scrutin, actuala alianță, în formatul USR PLUS împreună cu PNL, reprezintă singura alternativă cu șanse de a scoate județul Prahova de sub controlul PSD, despre care nu cred că trebuie să mai adaug cât rău a făcut județului nostru de trei decenii încoace;
– Formatul propus aduce Alianța USR-PLUS într-o zonă de relevanță și decizie politică efectivă astfel încât să poată propune și implementa principii și soluții în administrația locală;
– Protocolul semnat nu a făcut derogare de la principiile USR, ba chiar le-a extins la nivelul dreptei politice în plan județean, ceea ce nu poate fi decât un semn că sunt șanse de însănătoșire și la actualii partneri de alianță. Vorbim de câteva principii de bază pentru noi care nu trebuie să lipsească din prim-planul politicii românești:
- Fără penali în funcții publice
- Fără foști membri PSD în echipele comune
- Promovarea competenței, a meritocrației
- Oameni noi în politică – prin intermediul consilierilor promovați de Alianța USR-PLUS
– Alianța NU este o promisiune de complicitate sau toleranță și NU ne opreste în a fi critici acolo unde legea și principiile nu sunt respectate. Din contră, nu vom irosi nicio posibilitate de a critica orice partid sau forță politică din România care nu renunță la metehnele care au făcut atât de mult rău.
Dupa 4 ani de activitate în care am cunoscut limitele unei prezențe doar în parlament, acum este momentul să ne asumăm responsabilități în administrația locală, iar această alianță de dreapta are obiective punctuale și concrete:
- Consiliul județean Prahova
- Primăria Câmpina
- Primăria Mizil
- Primăria Blejoi
- un set de principii pe care le vrem implementate împreună!
Sunt promisiuni pe care trebuie să le respectăm, depinde de noi să demonstrăm prin realizările noastre că suntem altfel, sau ne vom pierde identitatea în marea masă a partidelor care au eșuat. Însă pentru asta avem nevoie să demonstrăm prin măsuri, nu prin promisiuni, măsuri pe care le putem lua doar într-o conjunctură în care să nu fie respinse, ci asumate de cât mai mulți politicieni.
În politică nu există soluții perfecte și nici unanimitate. Politica e un mediu în care ajungi să îți testezi limitele și gândurile cu care pornești la drum. Descoperi multe, te înfurii de multe ori și ajungi în situații în care ești pe punctul de a renunța și înveți pe parcurs cum să poți ajunge ceea la ce ți-ai propus.
Ne dorim schimbarea, dar schimbarea nu vine niciodată peste noapte. Este nevoie de timp, unitate, perseverență și foarte multă muncă.”
Ziarul de Ploiești