Sefa DNA: Legaturile dintre angajati MAI, oameni politici si oameni de afaceri reprezinta o vulnerabilitate

0 192

Legăturile dintre angajați ai MAI și politicieni locali sau oameni de afaceri reprezintă o vulnerabilitate, a declarat procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, luni, la bilanțul MAI pe 2014.

„Una dintre vulnerabilitățile pe care noi am le-am constatat vizează legăturile care există între angajați ai MAI și politicieni locali sau oameni de afaceri. Din perspectiva noastră, a fi polițist este o onoare care presupune, pe lângă numeroase satisfacții profesionale, și o serie de sacrificii iar limitarea legăturilor cu politicieni și oameni de afaceri este unul dintre ele”, a spus Kovesi.

Potrivit acesteia, una dintre vulnerabilități, care este comună atât structurilor MAI, cât și DNA, se referă la corectitudinea și integritatea celor care lucrează în sistemul de justiție și în acela de apărare și siguranță națională.

„Din această perspectivă am constatat în cadrul investigațiilor noastre că numărul persoanelor cu funcții de conducere din cele două structuri care sunt suspectate sau au fost investigate pentru fapte de corupție a crescut anul trecut. De aceea e important ca măsurile preventive ce trebuie luate să fie adoptate și implementate cât mai repede. În același timp, este important să descoperim și vulnerabilitățile care duc la astfel de situații”, a subliniat șefa DNA.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.