Sebastian Ghita s-a ales cu o noua bataie de cap dupa declaratiile date presei si scrisoarea trimisa lui Zgonea

0 180

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat miercuri Inspecția Judiciară pentru verificări în urma afirmațiilor deputatului Sebastian Ghiță, pentru a se vedea dacă a fost încălcată independența justiției.

„Ca urmare a afirmațiilor lui Sebastian Ghiță, deputat în Parlamentul României, emise în spațiul public în 24 iunie 2015 și preluate de mass-media, președintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenței și imparțialității sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/ 2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat al CSM.

* Ce a spus Sebastian Ghiță după ce a ieșit de la audieri

„Faptul că ştiu ce se întâmplă nu mă lasă să tac. A fi făcut acest lucru dinainte, nu aşteptând acuzaţiile procurorilor, doar că nu am vrut să fiu eu vedeta. Îl aşteptam pe Traian Băsescu sau îl aşteptam pe Victor Ponta să vă spună ce se întâmplă în România. Nu am poziţia şi cădea eu şi nici nu cred că beneficiez de atâta încredere din partea oamenilor cum beneficiază fostul preşedinte al României sau actualul prim-ministru. Sper şi cred că o vor face. Dacă nu, va rămâne doar eu să vin cu dovezile pe care le am”, a declarat Sebastian Ghiţă.

„O parte din dosar vizează alegerile prezidenţiale. Nu-mi cer scuze şi nu îmi pare rău că PSD, Victor Ponta, eu, mulţi alţii am încercat să obţinem încrederea electoratului. Am pierdut aceste alegeri şi trebuie să oprim această regulă că după ce se pierd, alegerile ceilalţi sunt distruşi, târâţi prin procuraturi (…). Am interdicţie să vorbesc cu domnul Victor Ponta. Nu o înţeleg, nu ştiu care este justificarea, iar această chestiune mă face să cred că este un dosar politic, nu al meu, ci care vizează dărâmarea acestui guvern şi convingerea lui Victor Ponta că dacă nu demisionează, mama, cumnatul, fratele, sora, prietenii vor plăti. Astăzi a venit rândul meu şi al familiei şi prietenilor mei să plătim. Absolut toată lumea din familia şi prietenii meu au sechestru pe conturi, pe firme până la o sumă nelimitată. Aşa s-a spus în cazul meu. Este nelimitată suma până la care este instituit sechestrul. La DNA Bucureşti există un raport pe baza rapoartelor întocmite de domnul Blejnar şi care are acelaşi conţinut. Eu mă întreb dacă un cetăţean poate fi urmărit de 10 procurori în 10 feluri diferite. Mă întreb dacă în România se urmăresc fapte sau persoane din familii. Nu sunt un neiniţiat şi un necunoscător al oamenilor din servicii, din procuratură. Ştiu ce vor”, a completat Sebastian Ghiţă.

* Ce a scris în sesizarea trimisă președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

„Decizia mi se pare extrem de gravă, neconstituţională şi cu potenţiale repercursiuni asupra democraţiei în România. Consider că Parlamentul României şi Comisia Juridică trebuie să reacţioneze de urgenţă în vederea limitării unui astfel de abuz. Sunt dispus să înaintez Biroului Permanent şi Comisiei Juridice orice documente relevante. Totodată, solicit declararea unui conflict între puterile Statului, care să fie soluţionat de către Curtea Constituţională”, se arată în scrisoare transmisă de Ghiță.

FOTO: HotNews.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.