Sebastian Ghita a vorbit despre numirea lui Eduard Hellvig si de o posibila plecare din Comisia de control a SRI

0 184

Deputatul Sebastian Ghiţă a comentat, luni, propunerea ca Eduard Hellvig să preia şefia SRI, făcută de preşedintele Klaus Iohannis, precizând că aceasta este similară cu propunerea sa pentru această funcţie, făcută de Victor Ponta, în situaţia în care acesta ar fi ajuns şef al statului, scrie MEDIAFAX.

„M-am şi gândit azi – să o luaţi doar ca o glumă, nu aşa s-ar fi întâmplat lucrurile – dar numirea unui apropiat politic şi a unui membru marcant din campania electorală a domnului Iohannis la SRI am văzut-o ca şi cum domnul Ponta, odată ajuns preşedinte, m-ar fi propus pe mine, şi cred că ar fi stârnit ca în Bulgaria, ştiu şi eu, probleme pe stradă cu oamenii”, a spus Ghiţă despre propunerea lui Hellvig la şefia SRI, conform Mediafax.

El a arătat că se aştepta ca Iohannis să facă o propunere de nivelul fostului şef al SRI, George Maior, despre care a spus că a fost un garant al bunei funcţionări a SRI.

„Îl cunosc pe Eduard Hellvig destul de bine. Mă aşteptam din partea domnului Iohannnis să facă o nominalizare de nivelul domnului Maior, pe care toţi l-am respectat şi care a reprezentat un garant al bunei funcţionări a SRI-ului. Sper şi îmi doresc ca domnul Hellvig, odată votat, să fie într-adevăr un bărbat de stat şi să uite că vreodată a fost membru PNL, a fost membru în campania lui Crin Antonescu şi apropiat al lui Crin Antonescu”, a spus Ghiţă.

Întrebat dacă vrea să se retragă din comisia pentru controlul activităţii SRI, Sebastian Ghiţă a spus că reflectează asupra acestei decizii, scrie și Antena 3.

„Reflectez la acest subiect din două motive. Unu, intenţionez să sprijin construirea unui nou partid. (…) Doi, pentru că poate apărea ideea şi suspiciuni că prezent în comisia SRI pot fi ajutat”, a spus deputatul.

„Nu aş vrea să se spună că este partidul SRI-ului. Apropierea nu ajută nici pe mine, nici pe dânşii”, a adăugat el.

Vă reamintim că deputatul Sebastian Ghiță a primit măsura controlului judiciar pe 60 de zile, într-un dosar cercetat de DNA Ploiești.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.