Scump, domnule, scump! Vezi cat plateste CNADR pe un kilometru de separatoare de sens pe DN1

0 232

Aproape 100.000 de euro pentru fiecare kilometru de parapete care separă sensurile de mers pe drumurile naţionale va cheltui CNADR, în perioada următoare. Bucăţile de beton vor fi instalate în special pe Drumul Naţional 1, pe tronsonul Bucureşti – Comarnic.

Cheltuiala este justificată prin faptul că numărul victimelor din rândul şoferilor a scăzut cu peste 80% din momentul instalării unui astfel de sistem de protecţie.

Măsura a fost aplicată pe Drumul Naţional 1, dar pe mai puţin de 40 de kilometri. O distanță mult prea mică pentru o șosea de mare viteză.

Drumarii au dat de fiecare dată vina pe lipsa banilor. Acum însă, Compania de Drumuri a decis să reia licitaţia.

„Avem oportunitatea de a achiziţiona aproximativ 200 de kilometri de tip New Jersey. În special vom pune pe DN1”, a spus Cristian Andrei, director adjunct CNADNR.

20 de milioane de euro va costa iniţiativa celor de la drumuri. Mai exact, fiecare kilometru de drum naţional delimitat cu parapete de protecţie va costa 100.000 de euro.

Compania de Drumuri are în plan inclusiv amenajarea unor sensuri giratorii, refugii şi treceri de pietoni.

Anul trecut în zona Bănești, Prahova, un șofer care a vrut să-și pună capăt zilelor a intrat pe constrasens cu bolidul pe care îl conducea. Cinci oameni au murit. Din acest punct de vedere, cheltuielile par justificate…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.