Scandal public în Târgoviște, la înmormântarea unei fetițe lovită mortal de o mașină (VIDEO)

0 204

Scandal public în Târgoviște, la înmormântarea unei fetițe lovită mortal de o mașină. Rudele fetei au sărit la bătaie, când polițiștii și jandarmii au încercat să-i oprească să intre cu cortegiul funerar pe strada unde locuiește șoferul vinovat.

Joi, 7 iulie, o fată de etnie romă, în vârstă de 13 ani, a fost acroșată violent de un autoturism, pe o trecere de pietoni de pe Calea București, la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani.

Victima a decedat la spital.

Marți, familia și prietenii au plecat să o înmormânteze, dar s-au abătut de la traseul către cimitir, deoarece – furioși pe autorul accidentului – au încercat să intre pe strada acestuia, ca să-i ceară socoteală.

La fața locului erau numeroși polițiști și jandarmi, care aveau ordinul să-i împiedice.

A ieșit cu bătaie în toată regula, după ce forțele de ordine au folosit sprayuri lacrimogene.

La final, s-au numărat răniții și mai multe persoane au fost ridicate și duse la audieri.

VEZI VIDEO AICI (dă click, facebook)

Se pare că, în timpul altercației, 5 polițiști au fost loviți cu pumnii și picioarele.

După acest incident, IPJ Dâmbovița a transmis astăzi un punct de vedere:

În acest context, având în vedere numărul mare de participanți, precum și nemulțumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forțele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv și ar fi lovit cu pumnii și picioarele 5 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.
A fost constituită echipa complexă de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului, fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal.
Pe parcursul manifestării, forțele de ordine (polițiști și jandarmi), au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanților. În urma intervenției, conflictul a fost aplanat.
Se continuă cercetările, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.”

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.