Scandal PNL vs PSD pe tema noului spital municipal. Vezi ce spun liberalii

0 181

Scandal PNL vs PSD pe tema noului spital municipal. Vezi ce spun liberalii despre intervenția Prefecturii Prahova. 

După ce social-democrații au trimis un comunicat în care susțin că îl sprijină complet pe primarul Andrei Volosevici, în privința proiectului viitoarei unități medicale, ba chiar l-au amenințat cu demisia pe colegul George Botez, pentru că și-ar fi permis să-l critice pe edil (vezi link: PSD Ploiești solicită primarului Andrei Volosevici… ) și să voteze alături de consilierii PNL mai multe amendamente la hotărârea care viza acest spital, în joc a intervenit și Prefectura Prahova.

Instituția – care este condusă tot de un reprezentant PSD – a solicitat revocarea hotărârii în forma votată cu amendamente, amenințând că următorul pas este atacarea ei în instanța de contencios administrativ.

Practic, prefectul sare tot în sprijinul primarului Andrei Volosevici.

Drept urmare, liberalii răspund astăzi și spun că au procedat corect și că vor accepta doar decizia unei instanțe de judecată.

COMUNICAT GRUPUL CONSILIERILOR LOCALI PNL PLOIEȘTI

Grupul consilierilor locali PNL reiterează susținerea necondiționată a construcției unui Spital Municipal de Urgentă în Ploiești și dezavuează orice declarație politica apărută in spațiul public care susține contrariul.

Reamintim că acest proiect de construcție a unui spital nou în oraș a fost și rămâne dezideratul echipei PNL și al tuturor celor care ne-au susținut și girat prin votul lor.

Dorim, însă, ca acest lucru să se întâmple în deplină legalitate și transparență decizională, motiv pentru care am votat în Consiliul Local modificările (amendamentele) făcute în ceea ce privește proiectul de HCL inițiat  de dl primar Andrei Volosevici.

  1. Nu putem să-l lăsăm pe domnul primar în eroarea de a supune la vot o HCL care nu respectă în totalitate denumirea și valoarea documentului realizat de IFC aflată în subordinea Băncii Mondiale. Prin votul nostru nu am făcut altceva decât să punem în acord contractul negociat și semnat de primarul Andrei Volosevici și aprobat de consilierii locali cu hotărârea de consiliu propusă spre dezbatere.
  2. Dorim ca orice decizie referitoare la construirea Spitalului Municipal de Urgență să fie luată în deplină transparență și am impus (în acord cu reprezentații IFC) scoaterea de sub incidența confidențialității a informațiilor de interes public referitoare la dimensiunea spitalului, numărul de paturi, valoarea proiectului și durata de realizare. Apreciem că îndatorarea pe o perioada de 17 ani a bugetului local cu o sumă de peste 250 milioane de euro (suma împrumutată ar fi de 110 milioane de euro, la care se adaugă dobânzi – n.r.) este o decizie pe care trebuie să o luăm după o dezbatere publică serioasă și cu acordul cetățenilor.

Considerăm subiectivă intervenția Instituției Prefectului Prahova  și, ca în orice țară civilizată, așteptăm cu interes și ne vom supune deciziei instanței de judecată.

Din păcate, gestul Prefecturii Prahova nu face altceva decât să întârzie continuarea procedurilor necesare demarării construcției spitalului municipal.

Grupul consilierilor locali PNL nu poate lăsa neamendat un proiect aflat în ilegalitate și menținut într-o zonă de secretomanie nejustificată. Absolut NIMIC din proiectul care vizează construirea unui SPITAL MUNICIPAL DE URGENȚĂ la Ploiești nu poate fi secret/ confidențial. Orice decizie care vizează cheltuirea banilor publici trebuie să fie total transparentă și legală.

Ziarul de Ploiești

CITEȘTE ȘI:

Va fi Andrei Volosevici viitorul candidat al PSD Ploiești la alegerile locale din 2024?

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.