Sâmbătă, 20 aprilie, la ora 19:00, Caravana Shakespeare sosește la Ploiești

0 333

Sâmbătă, 20 aprilie, la ora 19:00, Caravana Shakespeare sosește la Ploiești și prezintă, în premieră, un spectacol de 45 de minute.

Iubitorii de teatru sunt așteptați, de la ora 19:00, în fața Palatului Culturii, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare.

Vizionarea este gratuită, iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

Anul acesta, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova sărbătorește 30 de ani de la prima ediție și a pornit în caravană prin 30 de orașe din România, între care și Ploiești.

„Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute este un spectacol de teatru creat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și prezentat în premieră de 3 actori care colindă țara într-o camionetă, pentru a-l aduce pe Shakespeare din mijlocul comunității teatrale din Craiova în mijlocul comunităților din fiecare oraș prin care vor trece și pentru a împărtăși o frântură din spiritul tânăr, fresh și nonconformist al Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova, unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii.

Spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” îi are în distribuție pe Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță. Traducerea și adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.

Două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare

Participanții la spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” prezentat de Caravana Shakespeare, pe 20 aprilie, ora 19:00, în fața Palatului Culturii din Ploiești, se vor putea înscrie în concursul care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi (cazare, transport, bilete la spectacole), la Festivalul Internațional Shakespeare, de la Craiova.

Condiții necesare:
1. Să participe la spectacolul prezentat de Caravana Shakespeare – intrarea este liberă
2. Să-și facă un selfie cu Caravana Shakespeare
3. Să posteze selfie-ul pe Instagram, însoțit de #ShakespeareLaCraiova și @shakespearefestival

Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți prin platorma https://app-sorteos.com și anunțați în data de 02.05.2024 pe pagina de Instagram a Festivalului Internațional Shakespeare.

Detalii despre programul Caravanei Shakespeare pot fi găsite aici: https://www.shakespearefestival.online/caravana-shakespeare.html

Programul Festivalului Internațional Shakespeare poate fi consultat aici: https://www.shakespearefestival.online/ 

Caravana Shakespeare este susținută de Vodafone, partener de tehnologie.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.