S-a fasait repede varianta vehiculata, de Ministrul Transporturilor, cu drumul alternativa la DN1
Autoritaţile ignoră un drum judeţean care ar putea fi cea mai bună variantă de ocolire a Drumului Naţional 1, între Câmpina şi Braşov. Este vorba despre porţiunea care face legatura între Săcele şi Valea Doftanei.
Şoseaua de aproximativ 70 de kilometri este, însă, impracticabilă din cauza alunecărilor de teren.
În plus, între cele două localităţi, drumul nu a fost asfaltat niciodată, arătând de fapt ca unul forestier.
În urmă cu doi ani, consiliile judeţene din Braşov şi Prahova au semnat un protocol de colaborare pentru repararea drumului, protocol care a rămas numai pe hârtie.
Chiar dacă zona este ideală pentru turism şi aici sunt construite zeci de pensiuni şi case de vacanţă, starea proastă a drumului face ca unităţile de cazare să fie goale în cea mai mare parte din an.
Până şi localnicii, care cunosc drumul, se tem să se aventureze prea departe, de teama să nu ramână împotmoliţi sau să îşi strice maşinile.
„S-a făcut o rebalastare, s-a nivelat drumul şi s-a cilindrat, s-a compactat pe şapte, opt kilometri, cam aşa”, a spus Gheorghe Bâtu, consilier local Valea Doftanei.
Ruta ar fi o varianta la aglomeraţia de pe Valea Prahovei, de pe drumurile naţionale 1 şi 1A. Compania Naţională de Drumuri şi-a arătat interesul să investească aici, însă nu se ştie când se va întâmpla acest lucru.
„S-au făcut demersurile necesare, urmând ca noi, Consiliul Judeţean, să facem predarea acestui drum către CNADNR, pentru realizarea investiţiei. O să avem niste intâlniri premergătoare, se vor face măsurătorile, care nu sunt făcute încă, ulterior se va da o hotărâre de consiliu judeţean în acest sens”, a precizat Sebastian Danielescu – vicepreşedinte al CJ Prahova.
Pentru asfaltarea drumului este nevoie de 13 milioane de euro.
FOTO: AlexBoia.net
CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor vrea sa descongestioneze traficul pe Valea Prahovei. Vezi ce propune
Sa ia de la politicienii corupti fondurile ptr realizarea acestei sosele , ca 13 milioane de euro este un mizilic ptr toti corupti
Pai sa ia, dar de la cine? Cat sa ia? Când sa ia? Cum sa ia? Sunt multe probleme care trebuiesc rezolvate de autoritati. Pana o sa se ia o hotărâre….. si apoi vine treaba serioasa, munca pe teren, sa vezi acolo cate probleme mai apar. Oricum in următorii 20-30-50 de ani o sa fie ceva.