S-a deschis centrul de vaccinare din orasul Plopeni

0 422

S-a deschis centrul de vaccinare din orasul Plopeni, unde va funcționa o linie cu produsul companiei americane Moderna.

Locația centrului este clădirea Cantinei Centrului de Plasament Plopeni, situată în b-dul Republicii, nr.10 B.

Centrul de vaccinare va funcționa cu un personal alcătuit din 4 medici, 13 asistenți medicali și 5 registratori medicali.

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, prin intermediul medicilor de familie, cât şi prin apelarea numărului de call center 021.414.44.25.

În cazul persoanelor care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-au înscris, vor fi programate la vaccinare in ziua şi in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate si nu este necesar sa confirme programarea.

Persoana înscrisă în lista de aşteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare.

* Informații despre vaccinul Moderna

COVID-19 Vaccine Moderna este un vaccin pentru prevenirea bolii coronavirusului 2019 (COVID-19) la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani, cu o eficacitate dovedită de peste 90%.

Acesta conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine din SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Vaccinul Moderna se administrează sub formă de două injecții, de obicei în mușchiul din partea superioară a brațului, la interval de 28 de zile.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.