Romania intrerupe sirul de victorii ale SUA la campionatul international de robotica

0 2.052

Romania intrerupe sirul de victorii ale SUA la campionatul international de robotica și realizează  o performanță incredibilă.

Reușita este mare, fiindcă din 1989 – de când se desfășoară acest campionat – este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reușește să câștige medalia de aur!

Iniţial, echipa de robotică a României a participat la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă (aprilie 2021) – unde a ocupat locul I şi apoi a câştigat și  Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, astfel că cele trei divizii ale echipei româneşti au obţinut dreptul de a participa la Campionatul din SUA.

Competiția a avut loc în perioada 16 – 17 iulie 2021, la Chicago.

După o luptă grea în semifinală, echipa de robotică a României – AutoVortex – a învins în finală alianța formată din cele mai bune echipe americane și a reușit să stabilească un nou record mondial la puncte.

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din București și mentorată de către studentul emerit Ion Rareș Ștefan.

Elevii participanți au mai fost următorii: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Cezar Andrei Dunuță – Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, Brînzan Victor – Școala Britanică din București, Radu Andrei Laurențiu – Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești, Grec Carina Gabriela – Colegiul Național „Școala Centrală” din București, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Național „Mihai Neculce” din București, Iacob Ana Maria – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Caraenache Ștefan – Colegiul Național „Matei Basarab” din București, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic „Petru Maior” din București, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din București, Rusu Luca – Școala Americană din Voluntari, Vișoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Iași.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.