Reactia primarului din Baicoi, dupa decizia ANI, care l-a gasit incompatibil

0 3.714

Reactia primarului din Baicoi, dupa decizia ANI, care l-a gasit incompatibil, pentru perioada cât a fost viceprimar cu atribuții de primar.

Pe 15 ianuarie 2020, ANI a dat un scurt comunicat: Marius Ioan Constantin a fost găsit în incompatibilitate pentru că “În perioada 21 noiembrie 2016 – 27 iunie 2017, a exercitat simultan atribuțiile de primar și funcția de consilier local, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 (forma în vigoare până la data de 10 iunie 2017)”.

Primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, ne-a trimis, pe adresa redacției, un punct de vedere care face lumină asupra situației.

COMUNICAT

”Un cetățean din Moreni, deranjat că în Băicoi se asfaltează și se fac nenumărate lucrări de înfrumusețare a orașului și de îmbunățire a condițiilor de viață pentru cetățeni, mi-a făcut o reclamație la Agenția Națională de Integritate. Mafia a încercat de nenumărate ori să mă oprească, dar niciodată nu m-am dat bătut.

Agenția Națională de Integritate, care a pierdut în instanță de nenumărate ori, a decis să mai tragă un loz, adoptând o decizie de incompatibilitate fantasmagorică în ceea ce mă privește. ANI reclamă faptul că aș fi ocupat simultan, în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017, funcția de consilier local și de cea de primar al orașului Băicoi.

Total fals. În respectiva perioadă invocată nu există niciun document care să ateste faptul că aș fi fost altceva decât viceprimar cu atribuții de primar. În data de 29 iunie 2016 am fost ales, de către Consiliul Local al orașului Băicoi, în funcția de viceprimar. În data de 27 iunie 2017, am fost validat de Judecătoria Câmpina în funcția de primar, în urma votului dat de cetățenii orașului Băicoi la alegerile din 11 iunie 2017. La Băicoi, după cum știu toți cetățenii, fostul primar a fost condamnat penal la închisoare cu suspendare și, în data de 23 noiembrie 2016 și-a pierdut funcția. Conform legii, până la organizarea unor noi alegeri, viceprimarul este cel care preia atribuțiile de primar. Pe toate documentele oficiale semnate de mine este trecut „viceprimar cu atribuții de primar”. Potrivit legii 215/2001, art. 57, alin. (3), viceprimarul este ales cu votul majorității consilierilor locali în funcție, din rândul membrilor acestuia. Practic, este obligatoriu ca, înainte să devii viceprimar, să fii ales consilier local. De asemenea, în cazul vacantării funcției de primar, este obligatoriu să preiei atribuțiile de primar, dar îți păstrezi calitatea de viceprimar și, implicit, de consilier. Eronat, ANI spune că în acea perioadă am fost primar, ceea ce nu este adevărat. În momentul în care am devenit primar validat de instanța competentă, am demisionat din funcția de consilier local în data de 29 iunie 2017, încadrându-mă în perioada legală de 15 zile în care puteam să fac acest lucru.

Am decis să atac în instanță decizia ANI. Conform legii, până la emiterea unei sentințe definitive și irevocabile, nu am nicio restricție în exercitarea funcției de primar. De asemenea, nu am absolut nicio restricție în a candida pentru un nou mandat de primar al orașului Băicoi.

Același cetățean reclamagiu din Moreni a făcut și plângere la Poliție, tot cu același obiect. Dosarul nr. 9869/2017 a fost clasat de foarte multă vreme, considerându-se că, la mijloc, nu este vorba despre nicio încălcare a legii.

Le mulțumesc tuturor băicoienilor care mi-au transmis mesaje de susținere în aceste zile. Îi asigur că mă voi concetra pe ceea ce am de făcut la Primărie. De această problemă se vor ocupa avocații și sunt convins că voi avea câștig de cauză. Mergem înainte, împreună și continuăm dezvoltarea orașului,” a precizat primarul orașului Băicoi.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheap nfl jerseys from china , nfl jerseys cheap , Wholesale Nike NFL Jerseys , cheap nfl jerseys free shipping , Discount nfl jerseys , , Cheap NFL Jerseys from china , wholesale nhl jerseys , wholesale nhl jerseys , , cheap jerseys from china , cheap stitched nfl jerseys , , cheap Hockey Jersey , cheap nhl hockey jerseys , cheap nike nfl jerseys china , nhl jerseys wholesale , cheap jerseys , wholesale nhl jerseys , , discount authentic nfl jerseys , nike nfl jerseys china , wholesale cheap nfl jerseys , cheap nhl jerseys from china , nfl jerseys cheap , wholesale nfl jerseys , cheap Baseball Jerseys , cheap nfl jerseys , cheap mlb replica jerseys , discount nfl jerseys china , cheap hockey jerseys , cheap jerseys , cheap nfl jerseys , nhl hockey jerseys , wholesale mlb jerseys ,