Razvan Prisca, deputat PNL: Guvernul vrea sa puna mana pe cele 9 miliarde euro din fondul privat de pensii

0 375

Razvan PriscaDeputatul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, a declarat joi la Ploiești că Guvernul Dăncilă încearcă să facă rost de bani și că, în acest context, dorește să pună mâna pe cele 9 miliarde de euro aflate în conturile private de pensii.

Prişcă a precizat că PNL nu este de acord cu această intenție, ba chiar va iniția o campanie naţională de informare a cetăţenilor cu privire la importanţa menținerii pilonului II de pensii.

Astfel, în Ploiești se vor monta corturi și se vor strânge semnături pentru petiţia „Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”.

Deputatul liberal susține că executivul PSD a generat un deficit pe care acum nu îl poate acoperi din venituri, motiv pentru care se caută alte surse de finanțare.

Prișcă spune că România s-a obligat în cadrul Uniunii Europene să-și restructureze sistemul de pensii, deoarece s-a constatat o scădere dramatică a numărului de salariați în comparație cu numărul de pensionari, iar pilonul I – gestionat de stat – s-a dovedit a fi ineficient.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.