Rafinăria Vega Ploiești a procesat, în primele trei trimestre din 2022, cu 20% mai mult decât anul trecut

0 24

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a înregistrat, în primele 9 luni ale anului, o cifră de afaceri brută consolidată de aproximativ 4,87 miliarde de dolari și un profit operațional (EBITDA) de circa 327 de milioane de dolari, ca urmare a cotațiilor de piață mai mari, comparativ cu perioadele similare ale anului trecut.

În perioada ianuarie – septembrie 2022, Rompetrol Rafinare, prin rafinăriile Petromidia Năvodari, Vega Ploiești și Divizia de Petrochimie, și-a orientat circa o treime din produsele obținute către piața externă. Valoarea totală a exporturilor realizate depășește 1,27 de miliarde de dolari, însumând peste 1,28 de milioane de tone vândute.

Rafinăria Vega Ploiești este unicul furnizor intern de bitum pentru piața internă și singurul producător național de hexan. În primele 9 luni ale anului, aici au fost procesate 267,7 mii de tone de materii prime, în creștere cu aproximativ 20% față de primele 9 luni din 2021.

De asemenea, gradul de utilizare a capacității de rafinare a crescut cu peste 16%, ceea ce a permis consemnarea unei pierderi tehnologice de doar 0,63% și un consum energetic de 2,32 GJ/t.

Rafinăria Vega se află în sinergie perfectă cu rafinăria Petromidia Năvodari , care îi asigură integral materiile finite/semifabricate necesare obținerii de produse speciale cu o valoare adăugată ridicată.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.