Probleme intr-un dosar DNA Ploiesti, instrumentat de Lucian Onea?

0 506

Probleme intr-un dosar DNA Ploiesti, instrumentat de Lucian Onea? Denunțătorul Anei Maria Pătru, fosta șefă AEP, a fost folosit și ca martor cu identitate protejată.

La cererea avocatului inculpatei, Tribunalul București a cerut și obținut declasificarea identităților și a probelor „cheie” din dosar.

Astfel a reieșit că denunțătoarea și cei doi martori cu identitate protejată din dosarul fostei șefe a Autorității Electorale Permanente este una și aceeași persoană, respectiv fosta prietenă a lui Pătru, femeia de afaceri Irina Socol, patroana SIVECO.

DNA Ploiești, prin noul șef, procurorul Marin Nicolae, a trimis instanței documente prin care recunoaște această stare de fapt.

Rămâne de văzut dacă noua probă va influența decizia magistraților de la Tribunalul București, ținând cont și de multele acuzații aduse Anei-Maria Pătru (foto).

  • CE SPUNE CODUL DE PROCEDURĂ PENALĂ

Potrivit legii, calitatea de martor are întâietate faţă de calitatea de expert sau de avocat, de mediator ori de reprezentant al uneia dintre părţi sau al unui subiect procesual principal, cu referire la faptele şi împrejurările de fapt pe care persoana le-a cunoscut înainte de a dobândi această calitate [art. 114 alin. (3) C. pr. pen.]. Astfel, legiuitorul subliniază că în procesul penal primează interesul aflării adevărului și, în consecinţă, orice persoană care are cunoștinţă cu privire la împrejurări de fapt ce pot conduce la stabilirea adevărului trebuie să depună mărturie, excepţiile fiind de strictă interpretare.

Potrivit art. 114 alin. (4) C. pr. pen., pot fi audiate în calitate de martor şi persoanele care au întocmit procese-verbale de constatare a săvârşirii de infracţiuni.

Totodată, denunţătorul poate fi ascultat în calitate de martor în cadrul procesului penal, acesta având cunoştinţă, direct sau indirect, despre săvârşirea faptei penale.

CITEȘTE ȘI: DNA Ploiesti i-a adus noi acuzatii fostei presedinte a Autoritatii Electorale Permanente, Ana-Maria…

DNA Ploiesti a trimis-o in judecata pe sefa Autoritatii Electorale Permanente, in stare de arest la…

DNA Ploiesti lamureste povestile cu acuzatiile de intimidare, venite din partea Anei Maria Patru si…

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.