Principalele spitale din Prahova au nevoie de echipamente de protectie

1 4.091

Principalele spitale din Prahova au nevoie de echipamente de protectie. Ziarul de Ploiești vă prezintă detalii în exclusivitate.

Conform președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este în plină desfășurare o achiziție publică.

Pe 27 martie, se va cumpăra un aparat Real Time PCR, cu care va putea fi diagnosticată rapid o eventuală infectare cu coronavirus. Acesta a costat în jur de 450.000 de lei.

Președintele CJ Prahova a mai menționat că, în acest sens, s-au disponibilizat 1,5 milioane de lei din bugetul instituției. 

Bogdan Toader a precizat că se vor cumpăra și 10 ventilatoare de înaltă performanță cu conectare la sursă de oxigen, precum și un sistem destinat monitorizării funcțiilor vitale ale pacienților internați la Terapie Intensivă, format din monitoare și stație centrală de monitorizare a pacienților.

„Avem stocuri făcute pentru 2 luni. Mă refer la dezinfectanți și la măști de protecție normale (avem  20.000 de bucăți). Momentan, avem probleme cu unele materiale, dar am făcut comenzi și așteptăm ca furnizorii să ni le livreze. Mă refer la măști de protecție respiratorie cu supapă (sau valvă – n.r.) și la combinezoane”, a precizat Bogdan Toader.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești este, însă, un pic mai sceptic, deoarece se pare că furnizorii sunt suprasolicitați și livrează cu mari întârzieri.

Iată ce a declarat managerul Marius Niculescu pentru Ziarul de Ploiești: „Avem probleme în achiziția măștilor FFP2 și combinezoanelor cu protecție biologică. Furnizorii nu dau curs comenzilor și nu se angajează la un termen ferm de livrare. Se fac demersuri pe toate căile pentru asigurarea stocurilor.”

La rândul său, directorul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, a precizat de ce ar avea nevoie în momentul de față: „Nu știu exact cui să mă adresez, deoarece fondurile unității medicale sunt limitate, precum și ajutorul financiar pe care Primăria Câmpina ni-l poate oferi. Avem nevoie de măști omologate – 10.000 bucăți, de costume de protecție – 500 bucăți, de mănuși chirurgicale – 10.000 de bucăți din fiecare mărime și de dezinfectanți pentru mâini și pentru suprafețe – 250 litri din fiecare. Deși nu suntem un spital implicat direct în lupta contra epidemiei de coronavirus, trebuie să luăm măsuri speciale de protecție pentru întreg personalul, dar și pentru pacienți”.

Dacă există fundații sau oameni de afaceri care pot da o mână de ajutor, zdp.ro așteaptă informații ca să vă punem în legătură directă cu managerii celor două spitale.

E-mail: redactiazdp@gmail.com sau 0745144044

Ziarul de Ploiești

1 Comentariu
  1. Matei lucia says

    Locuiesc în Ploiești și vreau sa-mi bac testul pentru coronavirus, unde să mă adresez ? Nu-mi permit să merg la privat să plătesc 3, 4 milioane .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.