Primarul din Târgșorul Vechi a pierdut procesul cu ANI și nu ar mai avea posibilitatea să ocupe o funcție publică

0 784

Primarul din Târgșorul Vechi a pierdut procesul cu ANI și nu ar mai avea posibilitatea să ocupe o funcție publică, fiind găsit vinovat de conflict de interese administrativ.

Agenția Națională de Integritate a analizat fostul mandat al lui Nicolae Drăgan (2016 – 2020) și a constatat o serie de nereguli:

În perioada exercitării mandatului de primar 2016 – 2020, DRĂGAN NICOLAE a semnat cu mențiunea «bun de plată» facturi emise de societatea în cadrul căreia fiul său deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, precum și de societatea în cadrul căreia mama persoanei evaluate a deținut calitatea de asociat unic și funcția de administrator.

De asemenea, în baza Hotărârii C.L. din data de 28 mai 2019, Primăria comunei Tîrgșoru Vechi (reprezentată prin Drăgan Nicolae – primar, în calitate de vânzător) a încheiat la data de 19 septembrie 2019 un contract de vânzare – cumpărare cu societatea comercială în cadrul căreia fiica acestuia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (în vigoare până la data de 05.07.2019) și art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G 57/2019 (în vigoare începând cu data de 05.07.2019)”, a precizat ANI, într-un raport emis în 2022.

Primarul a contestat raportul, în contencios- administrativ, dar la Curtea de Apel Ploiești a pierdut procesul.

Așa că a apelat la o ultimă cale de atac, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ieri, magistrații de la această instanță i-au respins recursul.

Potrivit legii în vigoare, o persoană găsită incompatibilă sau în conflict de interese trebuie demisă din funcție, de către prefect, și nu mai poate ocupa o funcție publică timp de trei ani de la demitere. Asta nu îi interzice, însă, să candideze, chiar dacă, în situația când câștigă alegerile, mandatul său nu va putea fi validat de instanță.

Ziarul de Ploiești

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.