Primaria Paulesti pregateste o sarbatoare deosebita pentru 24 Ianuarie, de Ziua Unirii

0 787

Primaria Paulesti pregateste o sarbatoare deosebita pentru 24 Ianuarie, de Ziua Unirii. Evenimentul va avea loc în Parcul cu Castani.

La 163 de ani de la Unirea Principatelor Române și de la alegerea colonelului Alexandru Ioan Cuza ca domnitor, administrația locală s-a gândit să aducă un omagiu pentru acel moment istoric.

Pentru a comemora cum se cuvine ziua, comuna Păulești a decis, la rândul său, să se înfrățească cu localitatea Ruseștii Noi, din raionul Ialoveni – Republica Moldova.

O delegație de peste Prut, în frunte cu primarul Valentina Meșină (foto dreapta), este așteptată să participe la acest eveniment.

Încă din luna septembrie, anul trecut, Consiliul Local Păulești a aprobat hotărârea prin care comuna noastră se înfrățește cu localitatea Ruseștii Noi, iar printr-o anexă s-a stabilit și acordul de cooperare. Îi așteptăm pe oaspeții din Republica Moldova cu multă bucurie și le-am pregătit câteva momente care sper să le placă.”, a declarat primarul Sandu Tudor.

Pentru a celebra cum se cuvine Unirea Mică (dintre Moldova și Țara Româneasscă), autoritățile au pregătit pentru oaspeții de peste Prut și un ceremonial aparte.

În Parcul cu Castani, din apropierea Primăriei Păulești, chiar lângă monumentul dedicat eroilor din localitate, decedați sau dispăruți în Al Doilea Război Mondial, se vor dezveli busturile domnitorilor Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza, pentru a li se recunoaște meritele avute de-a lungul istoriei, pentru unirea tuturor românilor.

Statuile și soclurile au fost realizate cu fonduri din bugetul local.

De asemenea, ceremonialul va beneficia de o gardă de onoare, cu sprijinul armatei, și de o fanfară.

Pentru că 24 Ianuarie este zi liberă, localnicii pot participa la acest eveniment, pentru a sărbători alături de delegația oaspete din Republica Moldova, inclusiv pentru a încinge hora unirii.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.