Primăria Măneciu a accesat un nou proiect finanțat prin PNRR

0 396
Imagine conform planșe orientative propuse de proiectant

Primăria Măneciu a accesat un nou proiect finanțat prin PNRR, în valoare de peste 1,1 milioane de euro.

Administrația locală reușește să atragă fonduri europene pentru o activitate la mare căutare în România.

Este vorba despre construirea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice.

Administrația locală a anunțat că viitoarea clădire va fi construită în sat Măneciu Ungureni, în zona fostului CAPS. Tot acolo va fi construită și noua creșă care beneficiază de o finanțare de la Compania Națională de Investiții.

Centrul va oferi servicii sociale de asistență și recuperare pentru bătrânii care nu au familie sau venituri proprii, care să le asigure îngrijire medicală sau un trai decent, inclusiv cu echipe mobile de îngrijire la domiciliu.

Viitoarea clădire va dispune de spații destinate serviciilor medicale (cabinet dotat cu echipamente), de îngrijire personală, de recuperare fizică (fizioterapie) și psihică, pentru activități de socializare și petrecere a timpului liber, de servire a mesei, igienico-sanitare etc.

Scopul acestui proiect este de prevenire și limitare a unor situații de dificultate şi vulnerabilitate, care pot duce la marginalizare sau excludere socială, promovând participarea persoanelor vârstnice la viaţa socială şi cultivarea relaţiilor interumane. Vă vom ține la curent cu derularea proiectului!”  – a precizat primarul Auraș Dragomir.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.