Primaria Breaza cheltuie peste 11.000 de euro ca sa puna camere video pe strazi? Asteptam raspuns

6 204

Consiliul Local Breaza a votat, recent, o hotărâre care prevede amplasarea a 48 de camere video în oraș. Nu discutăm necesitatea sau urgența acestei decizii, deoarece nu știm amănunte. Însă faptul că aleșii nu au trecut în proiect nici suma alocată, nici procedura de achiziție, ne-a atras atenția.

În primul rând, să spunem că vineri 13 februarie 2015, nimeni din Primăria Breaza nu a răspuns la telefon. Nici primarul Bălășescu, nici viceprimarul Richea, iar secretara nimerită pe un telefon fix ne-a spus că, ghinion, am nimerit și într-o pauză de masă, așa că nu are cu cine să ne facă legătura.

Așa că am cercetat site-ul administrației locale. Am găsit asta: HOTARARE Nr. 19/2015 privind aprobarea instalării unui sistem video in punctele strategice ale oraşului Breaza, judeţul Prahova.

În actul votat de consilieri, nu apare nicăieri suma alocată. Am aflat, pe alte căi, că este vorba despre aproximativ 50.000 lei (peste 11.000 de euro).

Ne-am uitat, poate-poate citim măcar ceva despre procedura pentru achiziționarea camerelor video. Nimic. Nu știm dacă va fi licitație, încredințare directă, selecție de oferte etc.

Gura târgului spune, însă, că o firmă deja așteaptă comanda.

Suntem ziariști serioși, așa că așteptăm un punct de vedere al primăriei.

Reclama dupa Articol – Banner 3
6 Comentarii
 1. stela says

  buna ziua
  am avut ocazia sa merg intr -o zi LUCRATOARE la primaria Breaza ,în jurul orei 14:00 şi……..
  SURPRIZA
  ghici pe cine am gasit
  pe agentul de paza !

  multumesc totusi ca am fost INFORMATA ca :
  „ATI VENIT PREA TÂRZIU”

 2. locuitor breaza says

  Foarte buna initiativa in acest fel vom putea merge noaptea pe strazi fara frica unui caine ca ne va musca, fara sa ne stropim murdarim etc in micile cratere care se extind in intregul oras sunt total pro initiativei

 3. Max-Media.ro says

  Credeti ca niste camere video va vor apara de caini? Si va vor feri de gropi? Speram ca ati spus o gluma….

 4. locuitor breaza says

  O oare care gluma ironica

 5. marius d says

  Daca ar fi fost camere amplasate nu a-ar mai fi spart la chioscul de ziare, sau macar ar fi fost prinsi repede

 6. marius d says

  Vreti sa dormiti linistiti dar nu vreti sa investiti nimic ptr siguranta voastră.Oare cine se opune acestui proiect?! Eu cred ca tocmai cei ce nu respecta legea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.