Primăria Breaza a semnat contractul de finanțare pentru construirea a două module locuințe pentru tineri (FOTO)

0 208
Vor fi 2 astfel de clădiri, lipite ca într-un sistem duplex

Primăria Breaza a semnat contractul de finanțare pentru construirea a două module locuințe pentru tineri, de tipul n-Zeb (nearly Zero-Energy Building), respectiv clădiri cu un consum de energie aproape de zero.

Proiectul a fost aprobat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, care beneficiază de fonduri europene nerambursabile.

La Breaza urmează să fie construite două module cu înălțimea de P+1+M, care au 6 locuințe fiecare, deci se vor realiza 12 apartamente.

Conform proiectului existent pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fiecare apartament va avea un living de 21 mp, un dormitor de 12,7 mp, o bucătărie de 7,2 mp și o baie de 4,8 mp.

Conform administrației locale, cele două module vor fi amplasate pe strada Fundătura Liliacului nr.17A, pe parcela identificată prin C.F. nr. 23543.

„Am susținut mereu că dezvoltarea orașului nostru poate avea loc doar prin atragerea fondurilor europene, iar aceasta începe să devină realitate! În doi ani de mandat am depus proiecte de dezvoltare pe toate axele de finanțare disponibile și deja am semnat cel mai mare număr de contracte de finanțare din fonduri europene pentru orașul nostru, de când sunt disponibile fondurile europene (respectiv din anul 2007)!”, a declarat Bogdan Novac.

Clădirile de tip n-Zeb sunt cu cel puțin 30% mai eficiente energetic decât cele clasice, pornind de la materialele folosite la construcții, la sistemele de izolare și până la instalațiile electrice.

Proiectul aprobat pentru orașul Breaza este în valoare de 4.299.998,99 lei (aproximativ 870.000 euro).

Administrația locală urmează să scoată lucrarea la licitație, pe SEAP.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.