Primăria Băicoi s-a lămurit cu Ministerul Dezvoltării ce pași are de făcut pentru construcția pasajului rutier peste DN1

0 641

Săptămâna trecută, autoritățile locale au fost la Ministerul Dezvoltării, pentru a finaliza semnarea contractului de finanțare pentru obiectivul Pasaj rutier suprateran peste DN1, cea mai mare investiție susținută cu fonduri de stat, în Prahova.

Este vorba de lucrarea în valoare de 38 milioane de lei, făcută prin Programul Național „Angel Saligny”.

Pe 16 august, pe platforma Ministerului Dezvoltării, Primăria Băicoi a încărcat toate documentele studiului de fezabilitate, avizele și acordurile necesare, studiul geo-tehnic, studiul pedologic, studiul de trafic, Hotărârea de Consiliu Local privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, autorizația de construire, extrasele de carte funciară.

În urma discuțiilor purtate, s-a lămurit faptul că mai sunt de realizat următoarele demersuri:

  • stabilirea și modificarea extraselor funciare pe zonele expropriate, astfel încât proprietarul terenului să fie UAT Băicoi, contractantul finanțării
  • scoaterea la licitație pe SEAP, cu clauză suspensivă, a lucrărilor de execuție (pentru a nu se mai pierde timp până la semnarea efectivă a contractului de finanțare)

Exproprierile de terenuri, în vederea construcției pasajului, se fac în baza HCL 99/2023 , Anexa 2.

În total, 167 de persoane fizice și juridice, care dețin o suprafață de 86.277 mp, vor fi despăgubite la valoarea stabilită de evaluator. Efortul pentru bugetul local se ridică la suma de 618.294 lei.

Toate suprafețele din zonă sunt incluse în categoria de folosință terenuri arabile, iar sub bună parte dintre ele se află amplasate niște conducte.

Viitorul pasaj suprateran peste DN1 va avea intrare în oraș prin DJ 215, respectiv strada Înfrățirii, și va permite fluidizarea traficului auto către Ploiești și dinspre Câmpina.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.