Primaria Baicoi asteapta de 2 ani ca PUZ-ul sa fie avizat de CJ Prahova

0 810

Primaria Baicoi asteapta de 2 ani ca PUZ-ul sa fie avizat de CJ Prahova. Este vorba de ridicarea interdicțiilor de construire pe zona centrală a orașului.

Solicitarea a fost depusă în septembrie 2016, la Consiliul Județean, dar cei de la urbanism au cerut niște date suplimentare.

“Primăria Băicoi a trimis ultimele modificări și completări în decembrie 2017. De atunci, însă, nu s-a întâmplat nimic. Știu că este mult de muncă la CJ Prahova, dar aș vrea să ne ajute.”, a precizat primarul Marius Constantin.

Acesta a explicat faptul că fără noul PUZ nu se poate construi pe zona centrală a orașului și altceva în afară de locuințe și anexe.

Ori se pare că există cereri de la anumite companii de realizare a unor spații comerciale și sedii administrative, cereri care nu pot fi onorate.

“Știu că un cunoscut lanț de retail din România ar vrea să facă un supermarket la Băicoi, dar ne lovim de problema PUZ-ului. Inclusiv unde vrem să contruim noul sediu al administrației locale, pe strada Horia nr.1, ar fi aceeași problemă”, a mai precizat edilul.

Conform unor surse, neconfirmate oficial, se aude că Lidl ar dori să deschidă un magazin la Băicoi, undeva pe strada Republicii, zona Saramură – Dincă.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.