Primaria Baicoi a mai castigat un proces impotriva celor de la Vitalia Salubritate

0 44

Primaria Baicoi a mai castigat un proces impotriva celor de la Vitalia Salubritate, în ceea ce privește operarea depozitului de deșeuri periculoase din oraș.

Conform primarului Marius Constantin, societatea a pierdut în fața administrației locale la Tribunalul Prahova, dar decizia nu este definitivă.

Vitalia Salubritate a încercat să obțină dreptul de a opera celula 2 a depozitului, care este închiriată altei firme, invocând mai multe excepții, printre care și “excepția lipsei procesuale active a reclamantei (Primăria Băicoi -n.r.), excepția prematurității, excepția lipsei de interes și excepția inadmisibilității acțiunii“.

Instanța a decis că toate acestea sunt “nefondate”.

Tribunalul Prahova a obligat societatea să obțină procesul verbal de recepție pentru celula 2 de funcționare, să oprească depozitarea deșeurilor în această celulă și în spațiul celular aferent, “până la momentul când vor fi îndeplinite condițiile legale de depozitare“.

Anul trecut, Vitalia Salubritate a fost executată silit de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, pentru depozitul de deșeuri periculoase din zona Țintea – Băicoi, închiriat unei alte firme, care îl operează în mod efectiv.

Magistrații au decis:

  1. efectuarea monitorizării continue a indicatorilor hidrogen sulfurat și amoniac pe direcția zonei locuite;
  2. operarea celulei 2 de depozitare este permisă numai după: recepția lucrărilor de închidere a celulei 1; depunerea la APM Prahova a studiului de impact asupra sănătății întocmit pentru derogarea de la distanța minimă de 1.000 metri.

În luna februarie 2020, APM Prahova a suspendat activitatea operatorului, considerând că nu a respectat decizia instanței de judecată, prin care i s-a impus să depună studiul de impact asupra sănătății întocmit pentru derogarea de la distanța minimă de 1.000 metri, pentru cele două celule unde se depozitează deșeuri periculoase.

Locuitorii orașului au reclamat, în mai multe rânduri, mirosuri neplăcute care ar proveni de la acest depozit.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Gândul.info

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.