Premii puse la bataie de Emiratele Arabe Unite in Romania, pe teme de protectia mediului

0 188

APM Prahova anunță că, în perioada 20 ianuarie – 22 iunie 2015, este deschisă sesiunea de înscriere pentru cea de a 8-a editie a Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic, ce va avea loc în 2016.

Lansat de Guvernul Emiratelor Arabe Unite în anul 2008, Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic are o viziune pentru un nou viitor energetic, un viitor în care lumea are acces la o energie durabilă, accesibilă si la preturi rezonabile si care stimulează următoarea generatie de inovatori în domeniul energiei la nivel mondial.

Prin intermediul acestor premii se urmăreste identificarea persoanelor fizice, a corporatiilor mari si a întreprinderilor mici si mijlocii (IMM-urile), a organizatiilor nonprofit si a liceelor care pot fi recunoscute pentru contributia lor la un mediu înconjurător durabil, care au contribuit semnificativ în cele două domenii: energie regenerabilă și durabilitate.

În data de 19 ianuarie 2015 (la cea de a 7-a ediție), Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic a acordat recunoaștere unui alt grup de câstigători, la următoarele categorii:
– Corporatii mari (un premiu de recunoastere);
Întreprinderi Mici si Mijlocii (SME) – 1,5 mil $;
Organizatii non-profit (NGO) – 1,5 mil $;
– Pentru întreaga activitate -500 000$;
– Categoria licee – câte 100 000$/liceu pentru fiecare din cele cinci continente: Africa, America, Asia, Europa și Oceania.

La această ultimă editie, câstigătorul categoriei Licee – regiunea Europa, a fost Colegiul ”Petru Rares” din Piatra Neamt, cu un proiect de reducere a consumului de energie – transformarea vechii clădiri a Colegiului Național „Petru Rares” într-o constructie cu sisteme de reducere a consumului de energie clasică si a resurselor naturale.

Pentru informatii privind modul de înscriere si conditiile de participare, precum si alte detalii despre competitie, vizitati site-ul: http://www.zayedfutureenergyprize.com.

De asemenea, pentru orice întrebări referitoare la procesul de înscriere si selectie a proiectelor, puteti contacta direct organizatorii, la adresa de e-mal: dyassin@masdar.ae sau la telefon: +971 2 653 6012.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.