Prefectura Prahova: Inca unui primar din judet i s-a emis ordin de incetare a mandatului

0 338

Prefectura Prahova: Inca unui primar din judet i s-a emis ordin de incetare a mandatului. Este vorba de edilul-șef din comuna Iordăcheanu.

Ordinul de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a fost emis ca urmare a înscrierii în alt partid față de cel pentru care a candidat și a fost votat la alegerile locale din 2016, a anunțat prefectul Cristian Ionescu.

Dispoziția a fost emisă și comunicată pe data de 11 septembrie 2020.

Constantin Safta a fost membru PNL, dar recent s-a înscris în PPU-SL, partidul lui Dan Voiculescu. Filiala Prahova este coordonată de către deputatul Grațiela Gavrilescu.

Primarul susține că nu a mai fost lăsat să candideze pe lista PNL, iar în acest sens i s-a retras sprijinul politic. Constantin Safta spune că, astfel, a fost obligat să meargă la un alt partid.

Până acum, astfel de decizii au fost luate și pentru edilii UAT-urilor: Băicoi, Mizil, Bărcănești și Păulești, precum și pentru doi consilieri județeni și 19 consilieri locali: Mizil (5), Albești Paleologu (3), Măgurele (3), Scorțeni (2), Iordăcheanu (4) și Posești (2).

Ordinele au fost emise în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, coroborate cu prevederile Legii nr.14/2003 – Legea partidelor politice, republicată.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.