Prahova: Probleme în alimentarea cu apă și energie electrică, după CODUL ROȘU

0 453

Prahova: Probleme în alimentarea cu apă și energie electrică, după CODUL ROȘU emis pentru mai multe localități de pe Valea Prahovei.

CITEȘTE ȘI: Valea Prahovei se confruntă cu un COD ROȘU de precipitații

Peste 3.500 de consumatori din Breaza, Comarnic, Proviţa de Sus și Proviţa de Jos nu au acces la electricitate, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Au fost afectate trei linii de medie tensiune şi 30 puncte de transformare, după furtunile din această noapte.

De asemenea, distribuţia apei potabile a fost oprită, duminică, în oraşele Sinaia (cartierele Izvor şi Platou Izvor), Buşteni (cartierele Zamora şi Poiana Ţapului) şi Azuga.

Din cauza condiţiilor meteo extreme înregistrate în noaptea de 30/31 iulie 2021, care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanţi” – anunță Hidro Prahova – care precizează că în cele trei localităţi „este obligată să menţină sistarea apei potabile, începând de astăzi, 31 iulie 2022, ora 9.30, până la decolmatarea captărilor respective”.

Tot duminică, distribuţia apei potabile a fost sistată, începând cu ora 10:00, şi în oraşele Breaza (cartierul Bobolia) şi Comarnic (cartierul Podul Vadului), precum şi în comuna Poiana Campina.

Cele trei localităţi sunt afectate din cauza lipsei de curent la staţia de pompare care alimentează întreaga zonă și această situație se va menţine până la rezolvarea problemei de către echipa de intervenţii a societăţii Electrica.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.