Prahova: Prefectul a semnat ordine de incetare a mandatelor pentru inca un primar si mai multi consilieri

0 966

Prahova: Prefectul a semnat ordine de incetare a mandatelor pentru inca un primar si mai multi consilieri, după ce în urmă cu 2 zile luase o măsură asemănătoare.

CITEȘTE ȘI: Prefectul de Prahova a emis ordine de incetare a mandatelor pentru 3 primari si mai multi…

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a emis noi ordine de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a înscrierii în alte partide față de cele pentru care au candidat și au fost votați la alegerile locale din 2016, pentru alți șase aleși locali.

Este vorba despre primarul comunei Păulești (trecut de la PSD la PNL) și cinci consilieri locali din orașul Mizil (la cererea ALDE, care le-a retras sprijinul politic după ce au plecat la PPU-SL, alături de viceprimăriță).

Dispozițiile au fost deja comunicate celor în cauză.

Ordinele au fost emise în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, coroborate cu prevederile Legii nr.14/2003 – Legea partidelor politice, republicată.

Conform legislației în vigoare, în situația în care mandatul primarului ales la alegerile locale din anul 2016 a încetat înainte de termen, atribuțiile acestuia sunt preluate de către viceprimarul ales, care devine viceprimar cu atribuții de primar.

Aleșii ale căror mandate au încetat prin ordin pot candida fără probleme la alegerile locale din 2020, pe listele noilor formațiuni politice unde s-au înscris.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.