Prahova: Pe cine afecteaza o posibila alianta intre PSD, Pro Romania, PPUSL si ALDE? (UPDATE)

0 755

Prahova: Pe cine afecteaza o posibila alianta intre PSD, Pro Romania, PPUSL si ALDE? Jocurile politice ascund o mulțime de oportunități, dar și pericole.

Un lucru este cert. Înaintea alegerilor locale și parlamentare pare să se fi pus bazele a două alianțe, una de stânga și una de dreapta.

În rândurile următoare ne referim la prima variantă.

În Prahova, PSD nu stă grozav, dacă ținem cont de ultimele alegeri.Și o știu și liderii social-democrați din județ, mai ales președintele Bogdan Toader (foto – dreapta).

De aceea, în ultima perioadă, au încercat să racoleze primari și să-și consolideze imaginea, folosindu-se de greșelile Guvernului Orban. Cu ce efecte, vom vedea la viitorul scrutin local.

Până atunci, însă, conducerea PSD Prahova are de făcut față unor probleme care țin de viitoarea alianță.

Organizația a promis, deja, un loc eligibil deputatului Grațiela Gavrilescu (foto – stânga), ex-ALDE, ex-Forța Națională, care reprezintă în prezent PPUSL – adică partidul lui Dan Voiculescu. Asta înseamnă că se va afla, cel mai probabil, pe locul II pe lista pentru Camera Deputaților.

Conform unor surse interne, mai mulți social-democrați prahoveni au fost nemulțumiți de această variantă, dar li s-a explicat că tranzacția politică include o promovare gratuită pentru PSD pe tot grupul de presă Intact Media Group, care cuprinde posturile TV Antena 1 și Antena 3.

De asemenea, Grațiela Gavrilescu ar putea veni la pachet și cu primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, care are în spate câteva mii de voturi.

Odată cu transferul senatorului Teodor Meleșcanu la PPUSL a mai apărut o problemă.

I se va face și acestuia loc pe lista scurtă a PSD Prahova pentru Senat? Dacă da, mai are loc și Radu Oprea, în situația că pierde alegerile pentru Primăria Ploiești și vrea din nou să candideze ca senator?

În plus, cei de la PPUSL solicită minimum 2 reprezentanți în Consiliul Județean Prahova și alți 2 – în Consiliul Local Ploiești.

La rândul său, PRO România – care nu pare, momentan, să emită pretenții pentru alegerile parlamentare – vrea 1-2 consilieri județeni și 1-2 consilieri locali în Ploiești.

ALDE, un partid aflat în moarte clinică la nivel național, dar cu mari pretenții în Prahova, vrea să ia parte și el la această  tranzacție politică. Motiv pentru care l-a propus pe Emil Calotă la funcția de primar în Ploiești.

Această variantă nu este pe placul PSD Prahova, care înțelege că fostul edil al municipiului ar putea să-i rupă din electoratul mai în vârstă.

Rezultatul? O negociere în forță între ALDE și PSD la nivel județean, din care prima formațiune speră să se aleagă cu mai multe promisiuni concrete. Liderul ALDE Prahova, Cătălin Beciu (foto – centru), se pare că țintește sus, respectiv fie un post de vicepreședinte al Consiliului Județean, fie o funcție de viceprimar la Ploiești. Nu știm pentru cine, încă, dar vom afla.

În tot acest timp, consilierii social-democrați din CJ Prahova și CL Ploiești înțeleg că mulți dintre ei riscă să nu se mai regăsească pe viitoarele liste electorale. Și sunt nemulțumiți.

De fapt, dacă este să stăm să calculăm ce promisiuni a făcut PSD Prahova, la Consiliul Județean ar putea ceda partenerilor politici vreo 4-5 locuri, iar la Consiliul Local Ploiești – la fel.

Așteptăm așadar, cu interes, nominalizările…

UPDATE: Se pare că negocierile dintre PSD și ALDE, în Prahova, nu au ajuns la un numitor comun. Echipa din tabăra lui Tăriceanu va încerca o candidatură separată, având în Emil Calotă vârful de lance la Ploiești. Nu ne-am mira dacă l-am vedea pe fostul edil al orașului intrând în Consiliul Local….

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheap nfl jerseys from china , nfl jerseys cheap , Wholesale Nike NFL Jerseys , cheap nfl jerseys free shipping , Discount nfl jerseys , Buy cheap mlb jerseys china , Cheap NFL Jerseys from china , wholesale nhl jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap jerseys , cheap jerseys from china , cheap stitched nfl jerseys , wholesale nfl jerseys , cheap Hockey Jersey , cheap nhl hockey jerseys , cheap nike nfl jerseys china , nhl jerseys wholesale , cheap jerseys , wholesale nhl jerseys , cheap nhl jerseys china , discount authentic nfl jerseys , nike nfl jerseys china , wholesale cheap nfl jerseys , cheap nhl jerseys from china , nfl jerseys cheap , wholesale nfl jerseys , cheap Baseball Jerseys , cheap nfl jerseys , cheap mlb replica jerseys , discount nfl jerseys china , cheap hockey jerseys , cheap jerseys , cheap nfl jerseys , nhl hockey jerseys , wholesale mlb jerseys ,