Prahova: Patru scoli si o gradinita trec la cursuri online, dupa ce cadre didactice s-au infectat cu coronavirus

0 787

Prahova: Patru scoli si o gradinita trec la cursuri online, dupa ce cadre didactice s-au infectat cu coronavirus. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

A fost dispusă suspendarea cursurilor școlare organizate „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, pentru:

  • Grădinița Popești (structură a Școlii Gimnaziale Negoiești, comuna Brazi);
  • Școala Pietriceaua (structură a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab“, comuna Brebu);
  • clasa cu predare simultană (clasa pregătitoare + clasa a IV-a) din cadrul  Școlii Gimnaziale nr.3 (structură a Școlii Gimnaziale „Al.I.Cuza“) Câmpina;
  • clasa  pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Bălțești;
  • Școala Gimnazială în modalitatea „Constantin Stere“ Bucov .

Măsura a fost impusă ca urmare a depistării în toate cele cinci unități de învățământ a unor cadre didactice infectate cu noul coronavirus.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ menționate vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii:

  1. a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor;
  2. b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu.

Pe de altă parte, începând din 21.09.2020, activitățile didactice se vor desfășura prin prezența zilnică a elevilor în unitatea de învăţământ Școala „Angels“ Păulești, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1). Această unitate a funcționat, de la începerea anului școlar și până în prezent, în Scenariul 2.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.