Prahova: O companie controlata de Gabriel Comanescu a preluat firme din grupul Schlumberger

0 499

Prahova: O companie controlata de Gabriel Comanescu a preluat firme din grupul Schlumberger, specializate în servicii pentru industria petrolieră.

Consiliul Concurenţei a anunţat, miercuri, că a autorizat tranzacţia făcută de compania Forasol, controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu (foto).

Societatea, înfiinţată în anul 2018, are ca obiect principal de activitate servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale.

„Tranzacţia presupune transferul unor activităţi din domeniul serviciilor petroliere constând în: servicii de bază de echipamente de control a solidelor şi fluidelor de foraj, precum şi reparaţii sonde, servicii de bază de extracţie/ridicare artificială a petrolului prin pompe cu cavitate progresivă, servicii de foraj direcţional de bază şi măsurători, servicii de cimentare, servicii de evaluare prin cablu (wireline), servicii de testare a sondelor, servicii privind intervenţia la sondă prin tubulatură flexibilă şi servicii de stimulare a sondelor, servicii de bază de extracţie/ridicare artificială a petrolului prin pompe submersibile electrice. Aceste linii de afacere aparţin companiilor M-I Petrogas Services România, Schlumberger Oilfield Europe Suport şi Schlumberger România, membre ale Grupului Schlumberger.” – a precizat Consiliul Concurenței, într-un comunicat oficial.

Două dintre cele 3 societăți au sedii și puncte de lucru în Prahova, de exemplu în parcul industrial construit de Allianso pe raza comunei Ariceștii Rahtivani.

GSP, grupul controlat de Gabriel Comănescu, a cumpărat în 2001 fosta uzină Upetrom Ploiești, pe care a trimis-o în insolvență în 2017.

Grupul american Schlumberger, cu sediul central în Texas, USA, mai deține în Prahova fabricile Cameron de la Ploiești și Câmpina, printr-o subsidiară de-a sa din Luxemburg.

Ziarul de Ploiești

FOTO: energyindustryreview.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.