Prahova: Noua fabrică Haier de frigidere va fi deschisă la finalul primăverii

0 10.938

În ciuda dificultăților și a vremurilor fără precedent, Haier Tech România, parte a Haier Group – numărul unu la nivel mondial în domeniul electrocasnicelor, anunță că lucrările pentru prima unitate de producție de frigidere Haier din Europa se desfășoară conform graficului, producția urmând să înceapă la sfârșitul primăverii anului 2021.

Această nouă unitate va produce cele mai bune frigidere din clasă, atât încorporabile, cât și cele standard, concepute cu un accent pe conectivitate și pe păstrarea alimentelor, pentru cele 3 mărci europene ale Haier Europa – Candy, Hoover și Haier.

Acest proiect de investiții de anvergură depășește 70 de milioane de euro. Fabrica va avea 63.000 de metri pătrați desfășurați pe o suprafață de 130.000 de metri pătrați, situat în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Proiești.

Noua fabrică va angaja aproape 800 de persoane (la capacitate maximă) pentru o producție estimată de 600.000 unități după 2022.

Designul fabricii, care se bazează pe o abordare modulară, va permite o expansiune de până la 1 milion de unități a capacității maxime de producție.

Suntem bucuroși că am ales orașul Ploiești pentru prima noastră fabrică de producție de frigidere din Uniunea Europeană. Acest proiect va face din România un hub strategic pentru Haier Europa și va juca un rol-cheie în strategia noastră de a ajunge printre primii 3 lideri din industrie până în 2023 în Europa. Datorită capacității sale mari de producție, a transferului de tehnologie și caracteristicilor logistice, suntem încrezători că această fabrică este un proiect de primă clasă care evidențiază filozofia noastră distanță zero față de consumatori„, spune Alessia Ianni, Director de Operațiuni Tehnice de Frigidere Haier Europa și Managing Director Haier Tech România.

Unitatea de producție din România va fi o fabrică de înaltă clasă, dotată cu procese de producție premium, datorită capacităților avansate de cercetare, dezvoltare și de producție ale Haier România.

Fabrica va deservi piața europeană și consumatorii europeni datorită proximității, tehnologiei și eficienței sale și va reprezenta un pilon strategic în aspirațiile companiei de consolidare a poziției de lider pe segmentul de refrigerare la nivel mondial și în îndeplinirea viziunii Haier Europa de a deveni prima alegere a consumatorului european pentru locuințe inteligente.

FABRICA HAIER TECH ÎN CIFRE:

Peste 70 milioane de euro de investiții

63.000 de metri pătrați desfășurați

130.000 de metri pătrați de teren

36.000 metri cubi de beton pentru fabrică

3.000 tone de oțel utilizat pentru structură

200 muncitori în construcții/zi

6 excavatoare/zi

92 camioane/zi care au adus materiale

236 piloni pentru structura fabricii

Peste 30 de roboți în liniile de producție

Peste 10 roboți incluși în cele mai complexe linii de producție

800 de locuri de muncă nou create

Peste 1 milion de frigidere/an produse

Despre HAIER Europa

Haier Europa face parte din Haier Smart Home, grupul numărul unu la nivel global în domeniul electrocasnicelor și în rândul companiilor Fortune Global 500. Listat la Bursa de Valori din Shanghai (SHA: 600690) din 1993, Haier Smart Home este prezent pe toate cele 5 continente cu 25 de parcuri industriale, 10 centre de cercetare și dezvoltare și aproximativ 100.000 de angajați. Cu un venit operațional în valoare de 25 miliarde euro în 2019, rețeaua globală de vânzări a companiei acoperă peste 160 de țări.

Viziunea Haier este de a deveni lider mondial în IoT pentru aparatele electrocasnice inteligente. Haier Smart Home este prima companie chineză care intră pe piața D-Share a Bursei Internaționale China Europe (CEINEX D-Share Market) din Frankfurt în octombrie 2018, cu scopul de a promova brandul și de a-și susține creșterea afacerilor la nivel internațional și în Europa, unde compania se bazează pe branduri de succes precum Candy, Hoover, Haier, Rosières, GE Appliances și Fisher&Paykel. Sediul european al companiei este situat în Brugherio (MB), Italia. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați site-ul.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.