Prahova: Incendii de vegetatie, extinse pe suprafete importante in judet

0 272

Zeci de hectare de teren din mai multe localitati ale judetului Prahova au fost afectate de incendii de vegetatie, in ultimele 24 de ore, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Cea mai mare suprafata afectata de incendiu s-a inregistrat in comuna Valea Calugareasca, sat Schiau, unde vegetatia uscata a ars pe o suprafata de 10 hectare.

Una dintre interventii, in satul Bradet din Starchiojd, a fost importanta dupa ce focul se extinsese si la liziera padurii din zona. Suprafata distrusa de flacari a fost de 1,4 hectare.

Echipajele de pompieri si la Albesti – Paleologu, pe DN 1B, unde vegetatia uscata a ars pe o suprafata pe aproximaticv 1.000 de metri patrati.

Si la Mizil, pe DJ 102K, s-a intervenit pentru stingerea unui astfel de incendiu ce s-a manifestat pe doua hectare dar si in comuna Rafov, autostrada A3, la km 53, unde flacarile s-au extins pe aproximativ 80 metri patrati.

Pompierii au fost chemati in ajutor si la Banesti, unde au ars 5.000 de metri patraticat si in comuna Apostolache, sat Udresti sau in Valea Mantei, la Mizil, pentru stingerea a 4 hectare de miriste cuprinse de flacari.

S-a intervenit si la Gura Vitioarei, sat Fundeni unde au ars 1,5 hectare de teren cat si la Chiojdeanca unde a ars vegetatia pe doua hectare.

Potrivit primelor concluzii ale anchetelor efectuate de pompieri, in toate cazurile la care s-a intervenit, a fost vorba de folosirea intentionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Reprezentantii ISU Prahova ii avertizeaza pe cetateni sa nu aprinda focuri in spatii deschise, mai ales in situatia in care conditiile meteo favorizeaza extinderea lor.

Cei care provoaca incendii de vegetatie risca sanctiuni contraventionale si pot fi chiar cercetati penal pentru infractiunea de distrugere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.