Prahova: Doi bărbați descoperiți la volanul unor mașini au fost reținuți de polițiști

0 250

Prahova: Doi bărbați descoperiți la volanul unor mașini au fost reținuți de polițiști. Ambii se fac vinovați de mai multe infracțiuni.

Vineri, în jurul orei 19.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier au oprit pentru control în localitatea Blejoi, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul Ploiești.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Duminică, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1 au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani din municipiu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și totodată numerele de înmatriculare provizorii ale autoturismului sunt expirate din luna noiembrie a anului 2022.

În baza probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

 În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unor dosare penale deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat, de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.