Prahova: DNA Ploiesti pune sechestru pe averile celor implicati in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta

0 256

Dupa ce Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a primit un nou mandat de arestare, DNA Ploiesti a prelungit masura controlului judiciar si celor doi deputati cercetati in dosar, Vlad Cosma si Sebastian Ghita, dar si pe numele lui Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova.

Acestia sunt acuzati ca l-ar fi sprijinit pe Iulian Hertanu sa obtina fraudulos lucrarea de extindere a canalizarii la Comarnic, finantata din fonduri europene, prejudiciul adus statului fiind de peste 10 milioane de lei (aproximativ 8 milioane de lei din deturnare de fonduri si 2,5 milioane de lei din evaziune fiscala).

In acelasi timp, procurorii au demarat deja demersurile pentru sechestrare unei parti din averile tuturor suspectilor in acest dosar de coruptie.

Procedura este insa mai complicata, pentru ca trebuie inventariate toate bunurile detinute de catre acestia, cu ajutor ANAF-ului (case, terenuri, conturi bancare, bijuterii, obiecte de arta etc).

Dintre inculpatii din dosarul Grossman – HidroPrahova, Sebastiah Ghita este cel mai bogat, cu toate ca a renuntat la activele pe care le avea imediat ce a fost ales parlamentar.

Potrivit unei declaratii de avere din 2014, deputatul are trei terenuri, o casa de peste 1.000 de metri patrati, obiecte de arta in valoare de 13 milioane de euro, ceasuri de 900.000 de euro cat si conturi bancare in tara si in afara ei.

Sechestrul pe care DNA urmeaza sa il puna pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului in acest dosar nu se va face insa pe toata averea detinuta de suspecti. Procedura va fi una de durata.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.