Prahova: Cum s-a produs tragedia de la fabrica din Inotesti si ce s-a intamplat cu victimele

0 239

Prahova: Cum s-a produs tragedia de la fabrica din Inotesti si ce s-a intamplat cu victimele incendiului care a distrus o hală, un TIR și trei autoturisme.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară, la o societate comerciala care are ca obiect de activitate colectarea și tratarea deșeurilor periculoase (uleiuri, în special), cu punct de lucru în satul Inotești, comuna Colceag.

La sosirea echipajelor de pompieri, flăcările afectau o suprafață de aproximativ 700 metri pătrați.

Au ars o întreagă hală (în care se aflau 1 strung, 1 stivuitor, motoare electrice și pompe pentru transport lichide, anvelope auto, elemente de mobilier), trei autorisme și un autotren, încărcat cu 22 de cuburi de plastic.

De asemenea, în apropierea halei se aflau opt rezervoare de reziduuri petroliere, echipajele acţionând concomitent pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru răcirea depozitelor de reziduuri.

Din nefericire, au existat două victime cu arsuri grave.

Este vorba de un angajat al societății, un bărbat în vârstă de 54 de ani – care îndeplinea funcția de paznic și de un vizitator, un bărbat de 59 de ani – care se pare că venise ca să-și repare (sudeze) un arzător.

De altfel, ISU Prahova a precizat că “Incendiul de la Inotesti a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui dispozitiv de sudură, fără respectarea normelor“.

Reprezentanții societății cu punct de lucru în Inotești au precizat că, înainte de declanșarea focului, s-ar fi auzit o explozie, fără să se știe cauza exactă a fenomenului.

În jurul orei 18:50 s-a auzit o pocnitură din hala de depozitare, urmată de un incendiu. Angajatul unităţii încărcase într-un autotren cuburi de tip IBC goale, moment în care a încercat să acţioneze cu extinctorul acesta a fost cuprins de flăcări, iar cea de-a doua victimă (vizitatorul) când încerca să iasă din hală şi să se urce în maşina proprie a fost prinsă şi aceasta de flăcări”, au declarat reprezentanţii societății inspectorilor de muncă, potrivit ITM Prahova.

Ambele victime au suferit arsuri de gradul II, III și IV pe aproape două treimi din suprafața corpului, cu afectarea căilor respiratorii.

Inițial, au fost transportate la UPU Ploiești, dar starea gravă în care se aflau i-a convins pe medici de faptul că necesită un tratament suport care nu era posibil în țară.

Cei doi bărbați au fost transferați la București, iar de acolo au fost transportați cu un avion militar (C-27J Spartan), pus la dispoziție de MApN, la unități specializate în arsuri din Belgia – Spitalul Militar „Reine Astrid” și Austria – Spitalul AKH Viena.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, cercetările fiind făcute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.