Prahova: 415 unitati de invatamant vor avea elevi in clase, 223 – prin rotatie si 9 – lectii predate online

0 372

Prahova: 415 unitati de invatamant vor avea elevi in clase, 223 – prin rotatie si 9 – lectii predate online. Prefectura a oferit detalii pe această temă.

Conform informațiilor prezentate și de zdp.ro, județul a fost împărțit în trei feluri de zone (verde, galben și roșu).

Astfel, s-a stabilit ce localități au o rată de incidenţă a coronavirusului raportat la mia (1000) de locuitori mică (sub 1%), medie (între 1% și 3%) și mare (peste 3%).

În funcție de aceste scenarii, s-a stabilit unde se pot desfășura ore normale odată cu începerea anului școlar, unde va trebui ca elevii să fie chemați în mod alternativ și unde lecțiile vor fi predate exclusiv online.

Conform informațiilor oferite de către Prefectura Prahova, unitățile de învățământ din zonele roșii, unde copiii nu pot fi chemați în clase și vor învăța de acasă sunt: Şcoala Gimnazială Talea, Grădiniţa cu program normal Talea, Şcoala Profesională Starchiojd, Grădiniţa cu program normal Gârbeasca, Grădiniţa cu program normal Starchiojd şi Grădiniţa cu program normal Valea Anei.

În cazul a trei școli postliceale din Ploieşti s-a luat decizia introducerii în scenariu roşu, deoarece activitatea didactică presupunea diferite activități în spitale, din cauza profilului, fapt care nu este posibil în actualul context epidemiologic. Astfel, vor învăța online și elevii înscriși la Şcoala Postliceală Fortuna Ploieşti, Şcoala Postliceală FEG Ploieşti și Şcoala Postliceală Sanitară Sf. Vasile Ploieşti.

În oraşul Boldeşti-Scăeni şi în comuna Filipeştii de Târg, unde există ultimele două focare active din județ (la un centru medical privat și la un centru de plasament), deși rata de incidență este mare s-a considerat că elevii pot merge la şcoală alternativ, după scenariul galben, pentru că focarele sunt localizate și nu pot fi scăpate de sub control.

Inspectoratul Școlar Prahova ar putea oferii detalii noi până la sfârșitul acestei săptămâni.

LISTĂ CU UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT PRAHOVA ȘI SCENARIILE ALOCATE FIECĂREIA ÎN PARTE:

VEZI Anexa 1 – Scenariul 1

participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

VEZI Anexa 2 – Scenariul 2

participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și

  • revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămânal) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
VEZI Anexa 3 – Scenariul 3

participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.