Poveste ridicola, cu Apa Nova, Primaria Ploiesti si DSP Prahova

0 231

Poveste ridicola, cu Apa Nova, Primaria Ploiesti si DSP Prahova. A fost odată ca niciodată o avarie la o conductă de apă…

EDITORIAL

Probabil știți deja toate amănuntele, am scris și noi, și alții.

O conductă cu diametrul de 63 cm, din polietilenă de înaltă densitate, construită pe fonduri europene de firma Tancrad – odată cu linia de tramvai 101- a cedat la numai 4 ani de la darea în funcțiune.

Prin gaură au intrat în pământ, la propriu, 6600 metri cubi de apă, cu o valoare aproximativă de 20.000 de lei.

O pierdere pe care o va suporta Apa Nova.

Avaria s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Sâmbătă de dimineață, la ora 9.40, dispeceratul Primăriei Ploiești era deja informat, susține directorul tehnic Apa Nova. Care a precizat că onor compania franceză lucrează după niște protocoale și nu a putut da avertizări populației până nu s-a convins ce și cum.

Regia Autonomă de Servicii Publice a infirmat această afirmație, susținând că Apa Nova nu a informat Dispeceratul Primăriei Ploiești.

Ca lucrurile să fie și mai tulburi, primarul Adrian Dobre a făcut o conferință de presă, în aceeași zi, la prânz, unde a susținut că a aflat din plângerile cetățenilor că apa arată rău. Ciudat este că, susține Apa Nova, tot el ar fi cerut să se dea un comunicat comun Primărie- Apa Nova- DSP, motiv pentru care operatorul de apă nu a anunțat mai repede problema.

Imediat după conferință, Direcția de Sănătate Publică Prahova a dat și ea interzis la consum, deși între timp mulți ploieșteni deja făcuseră cunoștiință cu apa neagră, pe care îți era jenă să o dai și în closet, darămite să te speli sau să o bei! Dacă așa reacționează o instituție cheie, ne gândim ce se va întâmpla în caz de dezastru… Mai bine nu, nu-i așa!

Cert este că și abonații au avut de pierdut, pentru că tot umblând la robinete au înregistrat, normal, și un consum pe apometre, chiar dacă apa din imagine nu folosea la nimic. Dar cine să-i mai despăgubească și pe ei?

Una peste alta, ca într-un film prost, categoria C, astăzi am aflat că toată spaima a fost degeaba, pentru că, susține Apa Nova, analizele de laborator – inclusiv ale DSP Prahova – arată că apa era bună de băut încă de sâmbătă seara, după ce abonații afectați fuseseră reconectați la o altă sursă.

Ce rămâne din poveste? Doar imaginea tulbure…de care încercăm să scăpăm, dar nu reușim.

Iulian Maxim

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.