Politisti de frontiera au luat mita ca sa treaca romani intorsi din Germania

0 1.322

Politisti de frontiera au luat mita ca sa treaca romani intorsi din Germania. Este vorba despre doi agenți de la Punctul de Trecere Borș.

În urma unei operațiuni desfășurate de ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor, au fost identificați doi angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră Borș, care la data de 10 aprilie 202 au efectuat formalitățile de intrare în România pentru 7 (șapte) cetățeni români, care veneau din Germania.

Agenții de poliție de frontieră au consemnat în fals că persoanele în cauză ar fi conducători de autovehicule de transport marfă, aspect care le permitea să eludeze măsura carantinei instituționalizate pentru 14 zile, dat fiind că se întorceau dintr-o țară inclusă în  “zona roșie”.

În legătură cu aceste fapte, unul dintre agenți a pretins și primit de la 4 persoane suma de 200 euro, motiv pentru care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, fals în declarații și zădărinicirea combaterii bolilor.

Cât privește pe cel de-al doilea agent, întrucât a dispus aceeași măsură față de alte trei persoane, dintre care una nu deține permis de conducere, menționând că sunt conducători de autovehicule transport marfă cu capacitate mai mare de 2.4 tone, este cercetat pentru abuz în serviciu, fals informatic, fals în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru eliminarea riscurilor la adresa sănătății publice, toate cele șapte persoane au fost introduse în carantină instituționalizată, unde au rămas până la data de 25 aprilie.

În urma testelor efectuate la finalul perioadei de carantină, niciuna dintre persoane nu a fost confirmată ca fiind pozitiva cu noul timp de coronavirus.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a dispus reținerea pentru 24 de ore a celor doi angajați ai Poliției de Frontieră, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Față de cele șapte persoane se efectuează cercetări pentru infracțiunile de dare de mită.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunțat că dezaprobă și nu tolerează astfel de fapte.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.