Politia face cercetari intr-o scoala unde mai multi elevi au luat hepatita

0 136

Politia face cercetari intr-o scoala unde mai multi elevi au luat hepatita. Mai mulți copii, din aceeași clasă, au contractat boala “mâinilor murdare”.

Cazurile suspecte au fost înregistrate la Școala nr. 12 din municipiul Brașov.

Cei care au alertat autoritățile au fost părinții și nu cadrele didactice sau conducerea unității.

“Referitor la cazurile de îmbolnăvire ale unor elevi din cadrul unei unități de învățământ situată pe raza municipiului Brasov, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov s-a sesizat și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de “zădărnicia combaterii bolilor”, faptă prevăzută și pedepsită de art 352 Cod Penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet competentă.”, a transmis Inspectoratul de Poliție Brașov.

În sala de clasă urmează să fie amenajată și o ecție de votare, pentru alegerile prezidențiale, așa că s-a făcut o dezinfectare.

Părinţii acuză şcoala că nu a întreprins măsuri de dezinfecţie după prima îmbolnăvire şi că, în general, modul în care se face curăţenie în şcoală lasă mult de dorit.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Brașov au fost internaţi 15 copii cu Hepatita A, jumătate dintre aceştia ar fi elevi de la Şcoala 12.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.