PNL isi da afara coruptii, de acum incolo. Ex-presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, va fi reciclat?

0 253

Conducerea PNL a stabilit că sancţiunile aplicate membrilor certaţi cu legea să nu se aplice retroactiv, ci să aibă efect doar asupra celor care, în viitor, vor avea probleme penale.

„Se va aplica pentru viitor. Domnul Dobriţoiu nu a pus în aplicare o dispoziție din statut, ci în mod voluntar a optat pentru a face un pas în spate“, a spus Alina Gorghiu, după şedinţa conducerii PNL de astăzi.

Potrivit proiectului adoptat în BPN, care urmează să fie supus votului în Consiliul Național, care are loc mâine, membrii PNL vor fi suspendaţi din funcţiile politice de conducere pe care le deţin odată cu trimiterea în judecată.

În cazul condamnării în primă instanţă, membrii PNL vor fi suspendaţi de drept şi din calitatea de membru, urmând ca în cazul în care sunt condamnaţi definitiv să-şi piardă, de drept, calitatea de membru.

De asemenea, în cazul în care se dispune arest preventiv împotriva unui membru al PNL, acesta va fi suspendat şi din funcţia de conducere politică şi din calitatea de membru, până la încetarea măsurii preventive.

Printre cei salvați de acest proiect se află și ex-liderul PNL Prahova, Mircea Roșca. Acesta a fost trimis în judecată sub control judiciar, ceea ce înseamnă că modificările partidului nu-l lovesc în niciun fel.

Dacă așa stau lucrurile, oare o fi credibilă varianta că Roșca se poate întoarce în fruntea organizației județene? Îl mai lasă colegii?

CITEȘTE ȘI: Deputatul Mircea Rosca, trimis in judecata alaturi de alte nume importante din Prahova

Sursă: Adevărul

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.