PLR isi aroga noul Cod fiscal, sustinand ca aduce idei liberale in economie

0 142

COMUNICAT

PLR a reuşit o victorie politică în Senat, unde am confirmat o majoritate solidă a coaliţiei de guvernare.

Această victorie este cu atât mai importantă cu cât confirmă strategia falimentară a grupării PDL din PNL. A anunţat de mai bine de o lună o victorie politică, a alimentat aşteptările opiniei publice şi apoi a eşuat lamentabil.

PNL este, de fapt, vechiul PDL cu aceeaşi obsesie de a ajunge la putere cu orice preţ şi prin orice metode.

Acest partid foloseşte metodele lui Traian Băsescu de pe vremea când acesta era şeful PDL: pe de o parte, încearcă să cumpere parlamentari şi practică traseismul, pe de altă parte, vrea să ia mandatul aleşilor locali care nu au vrut să treacă de partea PDL.

Pe această cale, vrem să reiterăm sprijinul pentru toţi aceşti aleşi locali şi suntem siguri că alături de noi sunt şi oamenii care i-au votat cu bună credinţă în 2012. Oameni care au votat anti-Băsescu, anti-Blaga, anti-Anastase şi care nu vor acum ca alesul lor local să ajungă colegul acestora.

PLR a obţinut şi o victorie de politică economică; noul Cod Fiscal reflectă contribuţia noastră în elaborarea strategiei economice a Guvernului. Aşa se materializează prezenţa liberală în Guvern.

Modificarea Codului Fiscal este o terapie liberală de şoc pentru economia românească. Economia românească are nevoie de un şoc liberal care să provoace operatorii economici şi populaţia să-şi schimbe comportamentele economice dobândite în 2010-2012 şi să relanseze creşterea economică la un nivel mult mai mare. Acest şoc poate fi noul Cod Fiscal.

Reducerea TVA şi celelalte măsuri de scădere a fiscalităţii, măsurile care vizează IMM-urile, sunt de esenţă liberală şi dovedesc că PLR îşi respectă promisiunile făcute electoratului liberal.

În perioada imediat următoare, organizaţiile PLR din ţară vor începe un dialog cu mediul de afaceri local, pentru a vedea ce măsuri suplimentare trebuie luate pentru ca modificările Codului Fiscal să ducă la relansarea economică a comunităţilor.

Noul Cod Fiscal este încă o dovadă că, în timp ce PLR şi partenerii de guvernare iau măsuri pentru a susţine creşterea economică, PNL – controlat de PDL – se ocupă doar de scandal.

Tot ce s-a întâmplat În Romania în ultimii 10 – 15 ani arată că dezvoltarea economică nu se poate realiza în absenţa măsurilor de guvernare cu caracter liberal.

Acesta este şi unul dintre motivele pentru care, în 2014, PLR a pornit pe drumul reconstituirii unei forţe politice liberale în Romania.

Considerăm că a fost o vină a lui Crin Antonescu şi a PNL–ului, aşa cum era el condus în acel moment, că nu a reuşit să ducă la îndeplinire un plan liberal de reluare a creşterii economice în cadrul Guvernării USL, așa cum ne- am fi dorit.
Acum, lucrurile stau şi mai grav: PNL a părăsit în mod oficial ideologia politică liberală şi pe plan intern şi in planul afilierii europene. Aşa cum se vede, mai ales în Parlament, în ultimul timp, PNL are o situaţie tot mai tristă, fiind condus acum la nivel politic de Vasile Blaga şi Marian Vanghelie şi fiind preocupat numai şi numai de promovarea traseismului politic şi de accesul la putere cu orice preț şi, mai ales, fără niciun plan de guvernare.

Noul Cod Fiscal arată cât de utilă este prezenţa liberalilor în Guvern. Am reuşit să convingem toată coaliţia de guvernare asupra necesităţii introducerii unor măsuri economice liberale cum este reducerea TVA. În plus, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale va duce şi ea la relansarea economiei, prin stimularea capitalizării suplimentare a operatorilor economici în vederea reluării procesului investiţional. Investiţiile sunt singurele care pot crea noi locuri de muncă.
Scăderea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 9% la unele produse alimentare, scăderea accizelor la benzină şi motorină, eliminarea unor taxe (cum ar fi taxa pe stâlp), reducerea fiscalităţii în zona de IMM-uri – toate sunt măsuri de centru-dreapta, care vor stimula creşterea economică.

Pe lângă măsurile de natură fiscală PLR promovat un set de propuneri pentru sprijinirea mediului de afaceri:
1. Modificarea Codului de Procedură Fiscal, astfel încât interpretarea reglementărilor fiscale să se facă în favoarea contribuabilului
2. Introducerea obligativităţii ca punctele de vedere emise de structurile ANAF şi MF să fie asumate şi opozabile organelor de control, terţilor cât şi altor organe de jurisdicţie.
Reducerea TVA trebuie însoţită de o înăsprire a pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscală. Cei care fac evaziune fiscală după reducerea impozitelor şi a TVA, să se aștepte ca pedeapsa să fie una cu închisoare. Toleranţa zero înseamnă cruciada împotriva evaziunii fiscale.

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal Reformator

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.