Ploiesti: Primaria nu mai emite autorizatii de constructie, pentru ca nu mai are arhitect sef

0 663

ploiesti-lucrari-fara-arhitect-sefMunicipiul Ploiești nu mai are, de ceva timp, un director al Direcției de Urbanism, care să aibă și calitatea de arhitect. Din acest motiv, nu are cine să semneze autorizațiile de construcție, lucru care a adus la disperare ploieștenii.

Ultima care a ocupat postul de director al Direcției de Urbanism și avea și studiile necesare, Simona Munteanu, și-a dat demisia prin 2012, în urma unui conflict cu primarul de la acea vreme.

De atunci, funcția a fost pasată directorului adjunct Rita Neagu, ba chiar s-a vehiculat și numele șefului de serviciu, Daniel Dumitru. 

Problema este că niciunul dintre aceștia nu au drept de semnătură, potrivit OUG 100/27.12.2016, care a modificat Legea 50/ 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Iată ce ne-a scris o cititoare, destul de supărată: „Am o problemă referitoare la o autorizație de construire pentru un branșament de gaze. Am depus cerere pe 23.11.2016 și trebuia să primesc autorizația în termen legal de 30 de zile. Din păcate, nu s-a putut pentru că mi s-a spus că Ploieștiul nu are arhitect șef de specialitate, care să semneze. Am sunat la primărie pentru audiență și mi-au spus că nu s-au mai ținut din 24.10.2016. Eu ce mă fac?”

Contactat de max-media.ro, primarul Adrian Dobre a admis că situația este neplăcută și că lucrările sunt blocate în oraș: „Nu doar noi, ca municipiu, suntem afectați, ci toate localitățile din țară. Dna Rita, directorul adjunct al Direcției de Urbanism nu are studiile de specialitate, iar șeful Serviciului, Daniel Dumitru, nu a apucat să termine facultatea de profil. OUG 100/ 2016 spune că directorul Direcției de Urbanism trebuie să fie arhitect sau urbanist. Problema este că, prin lege, un arhitect care ar ocupa acest post nu mai are voie să desfășoare alte activități și nu știu cine ar veni pentru un salariu de 2.300 – 2.500 de lei.”

La rândul său, viceprimarul Cristian Ganea a spus pentru max-media.ro: „Se ia în calcul detașarea unui arhitect de la altă unitate administrativă sau chiar din alt județ. De exemplu, s-a discutat despre dna Luminița Iatan, numai că aceasta ocupă funcția similară de la nivelul Consiliului Județean Prahova și nu poate să vină și la Primăria Ploiești. Cred, totuși, că ne aflăm într-o situație rușinoasă ca municipiu, deoarece trebuia să avem un arhitect șef până acum.”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.