Ploiesti: Colegii elevului decedat la Scoala Sfanta Vineri au primit consiliere psihologica

0 267

Ploiesti: Colegii elevului decedat la Scoala Sfanta Vineri au primit consiliere psihologica, a anunțat Inspectoratul Școlar Prahova.

Este vorba de băiatul de 10 ani, căruia i s-a făcut rău la ore și a leșinat.

Transportat la spital, el a murit din cauza unui stop cardio-respirator.

DETALII DESPRE ACEST CAZ AICI: Un elev din Ploiesti a suferit un stop cardio-respirator si a decedat

Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Prahova a delegat un psiholog/consilier şcolar care a desfăşurat o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a a Şcolii Gimnaziale “Sfânta Vineri” din Ploieşti.

În contextul tragicului eveniment petrecut la Şcoala Gimnazială ‘Sfânta Vineri’ din municipiul Ploieşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a dispus măsuri de intervenţie în vederea atenuării impactului emoţional asupra elevilor, personalului şi părinţilor elevilor şcolii. (…) Psihologul şcolar a organizat cu elevii clasei activităţi specifice ce au vizat modalităţi de gestionare a pierderii, având următoarele obiective: identificarea emoţiilor, gestionarea acestora, modalităţi de rezilienţă. Pe parcursul activităţii de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu uşurinţă, au fost receptivi, cooperanţi, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activităţii şi-au exprimat dorinţa pentru o nouă activitate de acest tip. În completarea intervenţiei sale, psihologul şcolar a purtat discuţii cu directoarea şcolii şi cu învăţătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităţilor de consiliere şi asistenţă psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, atât fizic cât şi online“, precizează ISJ Prahova, într-un comunicat.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.