Ploiești: Cine este Simona Dolniceanu, candidatul Partidului „România în acțiune”, pentru funcția de primar

0 3.149

Simona Dolniceanu, candidatul Partidului „România în acțiune”, pentru funcția de primar al municipiului Ploiești, a mai cochetat cu politica în trecut, ba chiar a fost consilier județean, din partea PDL.

Este pentru prima dată, însă, când o formațiune politică o propune pentru un post atât de important.

S-a angajat la Primăria Ploiești în anul 1993, la vârsta de 19 ani, iar în 2000 a ajuns șef Serviciu Contracte.

În același an, a părăsit funcția publică pentru a lucra în mediul privat. Nu se cunosc motivele acestei decizii, dar probabil din cauza schimbării puterii politice de la acea dată.

În 2008, odată cu alegerea primarului Andrei Volosevici, aflat la primul mandat, este angajată ca și consilier personal al acestuia.

Timp de câteva luni, în aceeași perioadă, devine consilier județean PDL.

În 2009, în urma promovării unui concurs la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, ocupă postul de director al Direcției de Patrimoniu în cadrul administrației locale.

Din 2010, a fost numită director al Serviciului Public de Finanțe Locale (SPFL) Ploiești, fiind promovată tot de Volosevici, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Simona Dolniceanu a devenit membru al Partidului „România în acțiune”, creat de Mihai Apostolache, în această săptămână, mai precis luni.

În acceași zi, în cadrul unei conferințe de presă, Apostolache a propus-o pentru funcția de primar.

Ploieștiul are nevoie de un profesionist în fruntea sa, un om care să cunoască sistemul administrației publice locale și care să-l reașeze pe baze solide, un om care să acționeze în primul moment al mandatului de primar, pentru că Ploieștiul nu mai poate aștepta. Aduc în fața dumneavoastră un astfel de om, care a demonstrat că știe ce înseamnă management public în administrația locală, care poate să unească comunitatea ploieșteană, un susținător al schimbării în bine a municipiului nostru”, a anunțat Mihai Apostolache.

Este o mare onoare şi o mare responsabiliate. Îmi asum toată această încredere şi sper să nu vă dezamăgesc. Eu nu vin în faţa dvs şi a ploieştenilor cu lecţii din cărţi, cu spuse ale staff-ului de campanie. Vin cu o expertiză de peste 23 de ani în administraţie, am arătat ce pot face ca şef de instituţie, sunt 14 ani în care am construit într-o anumită instituţie, iar managementul acesta îl pot folosi la nivel macro. Pot din prima zi de mandat să mă apuc de treabă, nu am nevoie să steau să învăţ. Ploieştiul este palid, gri, trist, iar eu pot să îi aduc roşul în obraji, prin planuri urbanistice unitare, prin materializarea visurilor copiilor noştri care vor şcoli unde să se simtă bine.”, a declarat Dolniceanu.

Conform declarației de avere din 2023, deține un teren și o casă în comuna Bucov.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.