Percheziții: O rețea de infractori prahoveni a obținut, cu înscrisuri false, credite de la CAR

0 140

Percheziții: O rețea de infractori prahoveni a obținut, cu înscrisuri false, credite de la CAR, pe care nu le-au mai returnat.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 12 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de infracțiuni din sfera criminalității economice (FOTO).

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2021, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 11 împrumuturi de la o Casă de Ajutor Reciproc, folosind înscrisuri care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor și adeverințe de salariat falsificate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 132.000 de lei.

15 persoane au fost aduse la audieri.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.